Ποσαρισμένο φιλέτο κοτόπουλου σε σάλτσα από κάρυ με άρωμα εσπεριδοειδών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 8 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 τζίντζερ
- 2 κ. σούπας σκόνη κάρυ
- χυμός από ένα πορτοκάλι
- χυμός από ένα lime
- αλάτι, πιπέρι
- βρασμένο ρύζι Jasmine
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ψιλόκοψε τέσσερα κρεμμυδάκια και ριξ’ τα σε μια μεσαία κατσαρόλα.
- Πρόσθεσε το κοτόπουλου, το σκόρδο και το τζίντζερ λιωμένα, το κάρυ, αλατοπίπερο και τέσσερα φλιτζάνια νερό.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε τη φωτιά τελείως και σιγόβρασε για περίπου 10 με 12 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και το πιο χοντρό κομμάτι του φιλέτου να τσιμπιέται.
- Στο μεταξύ ψιλόκοψε τα υπόλοιπα κρεμμυδάκια και σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τους χυμούς πορτοκαλιού και λεμονιού με αλατοπίπερο.
- Μετάφερε το κοτόπουλο σε μια επιφάνεια κοπής και άφησέ το να κρυώσει ελαφρώς.
- Σούρωσε τα υγρά που έχουν μείνει στην κατσαρόλα, περνώντας τα από ψιλό σουρωτήρι και διατήρησέ τα.
- Κόψε το κοτόπουλο σε φέτες, μοίρασε το ρύζι σε πιάτα και από πάνω το κοτόπουλο και πασπάλισέ τα με το φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Ράντισε κάθε πιάτο με μερικές κουταλιές από τα υγρά του κοτόπουλου και το μείγμα των χυμών.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ