Ποσαρισμένο φιλέτο κοτόπουλου σε σάλτσα από κάρυ με άρωμα εσπεριδοειδών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 8 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 τζίντζερ
- 2 κ. σούπας σκόνη κάρυ
- χυμός από ένα πορτοκάλι
- χυμός από ένα lime
- αλάτι, πιπέρι
- βρασμένο ρύζι Jasmine
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ψιλόκοψε τέσσερα κρεμμυδάκια και ριξ’ τα σε μια μεσαία κατσαρόλα.
- Πρόσθεσε το κοτόπουλου, το σκόρδο και το τζίντζερ λιωμένα, το κάρυ, αλατοπίπερο και τέσσερα φλιτζάνια νερό.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε τη φωτιά τελείως και σιγόβρασε για περίπου 10 με 12 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και το πιο χοντρό κομμάτι του φιλέτου να τσιμπιέται.
- Στο μεταξύ ψιλόκοψε τα υπόλοιπα κρεμμυδάκια και σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τους χυμούς πορτοκαλιού και λεμονιού με αλατοπίπερο.
- Μετάφερε το κοτόπουλο σε μια επιφάνεια κοπής και άφησέ το να κρυώσει ελαφρώς.
- Σούρωσε τα υγρά που έχουν μείνει στην κατσαρόλα, περνώντας τα από ψιλό σουρωτήρι και διατήρησέ τα.
- Κόψε το κοτόπουλο σε φέτες, μοίρασε το ρύζι σε πιάτα και από πάνω το κοτόπουλο και πασπάλισέ τα με το φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Ράντισε κάθε πιάτο με μερικές κουταλιές από τα υγρά του κοτόπουλου και το μείγμα των χυμών.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ