Ένας απολαυστικός τρόπος να σερβρίρεις τρυφερό φιλέτο κοτόπουλο. Όλοι θα αναρωτιούνται από που προκύπτει όλη αυτή η γεύση. Μια εξωτική παραδοσιακή συνταγή από την Κεράλα της Ινδίας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 διπλά κομμάτια στήθος κοτόπουλου
- 3-4 κ.σ. σησαμέλαιο
- 1 μεσαία κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
- 1 μεσαία πράσινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
- 1 μεσαία κίτρινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
- 1 μεσαία πορτοκαλί πιπεριά (ψιλοκομμένη)
- 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά (ψιλοκομμένα)
- 2 σκελίδες σκόρδο (πολτοποιημένες)
- 5 εκ. ρίζα τζίντζερ (ψιλοκομμένη)
- 200 γρ. γιαούρτι
- 1 ώριμη ντομάτα σε κύβους
- ½ φλιτζάνι τοματοχυμό
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- Αλάτι
- Φρέσκος κόλιανδρος ή δυόσμος για γαρνιτούρα
- 2 καυτερές πιπερίτσες ή τσίλι (ή και περισσότερες, ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλετε)
- Μπαχαρικά: 1 κ.γ. πάπρικα γλυκεία
- ½ κ.γ. κουρκουμας
- ½ κ.γ. κοφτή κανέλα
- 1 κ.γ. κύμινο σπόροι
- 1 κ.γ. κύμινο σκόνη
- 1 κ.γ. σινάπι
- 1 κ.γ. Garam Masala
- 2 κ.γ. κάρυ Μαντράς
- 4 λοβοί κάρδαμο (σπασμένοι ή 1 κουτ. γλυκού κοφτή σκόνη κάρδαμου)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψτε κάθε κομμάτι στήθος κοτόπουλου στα δύο.
- Ζεστάνετε το σησαμέλαιο στην κατσαρόλα και σοτάρετε τις πιπεριές, τις καυτερές πιπερίτσες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, μαζί όλα τα μπαχαρικά και το αλάτι, ανακατεύοντας συνέχεια.
- Προσθέστε τα κομμάτια του κοτόπουλου, και ψήστε το μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε 2 κουταλιές γιαούρτι. Δυναμώστε τη φωτιά για 3-4 λεπτά ή μέχρι το γιαούρτι απορροφηθεί. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο γιαούρτι.
- Ρίξτε την ντομάτα, τη ζάχαρη, τον τοματοχυμό, ½ ποτήρι νερό (ή και λιγότερο) και αφήστε το φαγητό σας να πάρει μια βράση.
- Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 30′ λεπτά (σκεπασμένη η κατσαρόλα) ή ώσπου να μαλακώσει το κοτόπουλο.
- Αν η σάλτσα στεγνώσει, προσθέστε λίγο νερό. Ξεσκεπάστε, δυναμώστε τη φωτιά και βράστε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και μπαστουνάκια από τζίντζερ.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ