Μια συνταγή με άρωμα ανατολής και γλυκόξινη γεύση. Διαλέξαμε μπουτάκι κοτόπουλου για να είναι πιο τρυφερό, αλλά και νόστιμο. Μαρίναρε σε μια σειρά από απολαυστικά υλικά και τελείωσε στο αντικολλητικό σου (ή το wok).
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/4 του φλιτζανιού ηλιέλαιο
- 1/4 του φλιτζανιού σος σόγιας
- 3 κ.σ. σος τσίλι
- 1 κ.σ. σουσάμι λευκό
- 1 κ.σ. σουσάμι μαύρο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1 κ.σ. πετιμέζι
- Τριμμένο τζίντζερ σε σκόνη
- Αλάτι και Πιπέρι
- 2 κιλά περίπου ξεκοκκαλισμένο μπουτάκι κοτόπουλου χωρίς την πέτσα σε μερίδες
- 1 φλιτζάνι αναποφλοίωτο ρύζι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το κοτόπουλο.
- Βάλε το κοτόπουλο σε μεγάλη σακούλα τροφίμων και περίχυσε με το μείγμα των μπαχαρικών σου. Κλείσε τη σακούλα, ανακίνησε και άφησε το κρέας να μαριναριστεί για 2 ώρες τουλάχιστον. Ιδανικά θα πρέπει να το αφήσεις από την περασμένη νύχτα.
- Βάλε τα κομμάτια, πετώντας την μαρινάρα που περισσεύει, σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο και σόταρε να πάρουν χρώμα και να ψηθούν για 10′ λεπτά περίπου.
- Παράλληλα ετοίμασε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σέρβιρε το κοτόπουλο ζεστό μαζί με το ρύζι.
Tip
Μπορείς για να ετοιμάσεις το φαγητό πιο γρήγορα, να σοτάρεις τα κομμάτια κοτόπουλο και να σβήσεις με τα υλικά της μαρινάρας. Άφησε να πιει τα πολλά υγρά το φαγητό σου και σέρβιρε...
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ