Ανοιξιάτικη κοτόσουπα με λαχανικά και κάρυ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κοτόπουλο
- 2 καρότα
- 1 φύλλο δάφνης
- 6 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 κ. γλυκού ζάχαρη
- 1 1/2 κ. γλυκού κάρυ
- 1/3 φλ. ρύζι parboiled
- 3 κ. σούπας μέντα
- 3 κ. σούπας άνηθος
- 1 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε το κοτόπουλο, τα καρότα, τη δάφνη, αλατοπίπερο και τρία φλιτζάνια ζωμό και βράσε σε χαμηλή φωτιά περίπου 20 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το βούτυρο και τσιγάρισε τα κρεμμύδια με αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και το κάρυ.
- Πρόσθεσε στο τηγάνι το ρύζι και τον υπόλοιπο ζωμός και βράσε σε χαμηλή φωτιά για περίπου μισή ώρα.
- Αφαίρεσε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, ξεψάχνισέ το και ξαναρίξε τα κομμάτια στην κατσαρόλα.
- Με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποίησε το μείγμα ρυζιού και ρίξε τη μους στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και βράσε για άλλα πέντε λεπτά.
- Πασπάλισε τη σούπα με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και σέρβιρε με στημένο λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ