Λαχταριστές μπουκίτσες κοτόπουλου με κρέμα λεμονιού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 gr φιλέτο κοτόπουλο
- 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ. σούπας ηλιέλαιο
- 1 κ. σούπας λευκό ξύδι
- 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλο
- 1 φλ. κρέμα (άλειμμα) λεμονιού (lemon curd)
- 1/4 φλ. ζεστό νερό
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε το φιλέτο κοτόπουλο σε μικρούς κύβους, αλάτισέ το και ρίξ’ το σε ένα μπωλ με το αλεύρι.
- Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ σε δυνατή φωτιά.
- Μόλις “κάψει” το λάδι, ρίξε το αλευρωμένο κοτόπουλο και ανακάτευέ το συνεχόμενα για τέσσερα λεπτά μέχρι να ροδίσει.
- Αφαίρεσε το κοτόπουλο μόλις ετοιμαστεί, χαμήλωσε τη θερμοκρασία στη μέση και ξαναβάλε το τηγάνι στη φωτιά.
- Ρίξε το ξύδι στο τηγάνι και μόλις εξατμιστεί πρόσθεσε το ζωμό, ξύνοντας από την επιφάνεια του τηγανιού τα υπολείμματα του κοτόπουλου.
- Σε ένα μπωλ αραίωσε την κρέμα λεμονιού με ζεστό νερό και πρόσθεσέ τη και αυτή στο τηγάνι.
- Ξαναρίξε το κοτόπουλο στο τηγάνι και συνέχισε να το μαγειρεύεις μέχρι να “δέσει” η σάλτσα και να ψηθεί πλήρως το κρέας.
- Τέλος, πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακάτεψε καλά για ένα λεπτό.
Tip
Σέρβιρε με κίτρινο ρύζι parboiled και τρυφερά λαχανικά στον ατμό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ