Ένα διαφορετικό κοτόπουλο με παρμεζάνα, με έντονη λεμονάτη και σκορδάτη γεύση που “παντρεύεται” με σπαράγγια!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 κομμάτια στήθος κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε 2 φιλέτα το καθένα
- 1/3 φλιτζ. αλεύρι
- 1 φλιτζ. φρυγανιά τρίμμα
- 1 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κ.γλυκού αποξηραμένο μαϊντανό
- μισό κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
- 3-4 λεμόνια (jξύσμα και χυμό)
- 1 κ.σούπας λιωμένο σκόρδο
- μισό φλιτζ. λιωμένο βούτυρο
- μισό κιλό σπαράγγια
- 3 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 3 κ.σούπας μέλι
- αλάτι, πιπέρι, λεμονοπίπερο
- Λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 1 λεμόνι σε ροδέλες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σε μια λαμαρίνα στρώσε αντικολλητικό χαρτί και άφησέ την στην άκρη.
- Πάρε 3 μπολ. Στο ένα βάλε το αλεύρι.
- Στο δεύτερο ανακάτεψε τη φρυγανιά, το μισό τυρί, τον αποξηραμένο μαϊντανό, τη σκόνη σκόρδου, μια πρέζα αλάτι και μια πιπέρι.
- Στο τρίτο μπολ βάλε 1-2 κ.γλυκού ξύσμα λεμονιού, 4-5 κ.σούπας χυμό λεμόνι, το λιωμένο σκόρδο και 5 κ.σούπας από το βούτυρο. Ανακάτεψε και βγάλε σε μπολάκι 4 κ.σούπας από το μίγμα.
- Με τη σειρά, πέρασε κάθε κομμάτι κοτόπουλο από το αλεύρι, μετά στο λεμόνι και μετά στο μίγμα της φρυγανιάς.
- Άπλωσε τα φιλέτα στο ταψί και πασπάλισέ τα με ό,τι περίσσεψε από το μίγμα της φρυγανιάς.
- Πασπάλισε με λίγο λεμονοπίπερο.
- Ψήσε για 10 λεπτά από τη μία πλευρά και γύρισε από την άλλη.
- Όταν θα γυρίσεις το κοτόπουλο βάλε στο πλάι τα σπαράγγια που έχεις καθαρίσει και πλύνει και περίχυσέ τα με τις 4 κουταλιές βούτυρο-λεμόνι που κράτησες και το υπόλοιπο τυρί.
- Μπορείς αν θέλεις να βάλεις από μια ροδέλα λεμόνι πάνω σε κάθε κομμάτι κοτόπουλο πριν τα ξαναβάλεις στο φούρνο.
- Ψήσε για άλλα 10-12 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ ανακάτεψε το υπόλοιπο σκέτο βούτυρο με 3 κ.σούπας χυμό λεμόνι, 1-2 κ.γλυκού ξύσμα, το ελαιόλαδο και το μέλι σε ένα μπολ. Πρόσθεσε και λίγο πιπέρι και λίγο φρέσκο μαϊντανό.
- Βγάλε το κοτόπουλο από το φούρνο και περίχυσέ το με τη σος μελιού και έξτρα μαϊντανό.
- Σέρβιρε αμέσως.
Tip
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τρίμματα από δημητριακά αντί για τη συμβατική φρυγανιά και να απογειώσεις το κοτόπουλο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ