Λεμονάτο κοτόπουλο

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ετοίμασε μια ξεχωριστή συνταγή με λεμονάτη γεύση και τραγανή κρούστα…

Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό κοτόπουλο σε μερίδες
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1/3 του φλιτζανιού χυμό λεμονιού και μερικές φέτες για το γαρνίρισμα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2-3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το χυμό και το ξύσμα μαζί με το σκόρδο, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και αλατοπίπερο σε μικρό μπολ
  • Κάνε μικρές τρυπούλες με ένα κοφτερό μαχαίρι στα κομμάτια του κοτόπουλου για να μαριναριστεί καλύτερα
  • Βάλε τα κομμάτια στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά σε μια σακούλα μαγειρικής και ανακάτεψε να πάνε τα υγρά παντού
  • Κλείσε καλά την σακούλα και άφησε να μαριναριστεί για 2 ώρες
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 250oC και βάλε το κοτόπουλο σε ταψάκι
  • Κράτησε την μαρινάδα στην άκρη και βουτύρωσε τα κομματάκια του κοτόπουλου
  • Ψήσε για 50-55 λεπτά μέχρι να ψηθούν και να γίνουν τραγανά
  • Σέρβιρε μαζί με το ζουμάκι που έβγαλε το κοτόυπουλο, αφαιρώντας το λίπος

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164