Αρωματικά και τρυφερά σουβλάκια κοτόπουλου σε χειροποίητη σάλτσα BBQ ψημένα στη σχάρα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 1/2 φλ. σάλτσα BBQ
- 3 κ. σούπας μέλι
- 3 κ. σούπας μουστάρδα Dijon ολικής άλεσης
- 1 κ. γλυκού σόγια σος
- 1 κ. γλυκού πιπέρι
- 1/2 κ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
- 2 kg φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε κύβους
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε μία κουταλιά λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το σκόρδο με το κρεμμύδι για περίπου τέσσερα λεπτά.
- Πρόσθεσε τη σάλτσα BBQ, το μέλι, τη μουστάρδα, τη σόγια σος, το πιπέρι και το τζίντζερ και χαμήλωσε τη φωτιά.
- Σιγόβρασε τα υλικά για περίπου πέντε λεπτά και άφησε τη σάλτσα να κρυώσει για 10 λεπτά.
- Σε μια μεγάλη σακούλα που κλείνει βάλε το κοτόπουλο με μισή από τη σάλτσα και άφησέ τη στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.
- Βγάλε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα του και προθέρμανε το γκριλ του φούρνου.
- Πέρασε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ξύλινα σουβλάκια και με ένα πινέλο άλειψέ τα με λάδι και πασπάλισε με αλατοπίπερο.
- Βάλε τα σουβλάκια σε μια σχάρα με το ταψί της και ψήσε για περίπου 12 λεπτά, γυρίζοντάς τα στη μέση του χρόνου.
- Άλειψε τα σουβλάκια με τη σάλτσα που είχες κρατήσει και ψήσε για άλλα δύο λεπτά.
- Σέρβιρε όσο είναι ζεστά με όση σάλτσα BBQ έχει μείνει.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ