Τα κινέζικα ζυμαρικά, η ιδιαίτερη γεύση της σόγιας και το τζίντζερ παντρεύονται αρμονικά με τρυφερά κομμάτια κοτόπουλου για να απολαύσεις ένα πιάτο που θυμίζει ανατολή. Εύκολο πιάτο για να ξεκινήσεις να πειραματίζεισαι με την ασιάτικη κουζίνα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια κινέζικα noodles
- 1/4 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
- 1/3 φλιτζανιού σος σόγιας
- 1 φλιτζάνι φασολάκια πράσινα (κατεψυγμένα)
- 1/2 μέτρια κόκκινη, 1/2 κίτρινη και 1/2 πράσινη γλυκιά πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 2 κ. γ. ηλιέλαιο
- 140 γραμμ βρασμένο στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λωρίδες
- 2 κ.σούπας ψιλοκομμένα κάσιους ή καβουρδισμένα αμύγδαλα
- 2 κ.σ. σουσάμι (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μαγείρεψε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σούρωσέ τα και άφησέ τα στην άκρη
- Ρίξε το τζίντζερ μέσα στη σος, ανάμειξε και άφησέ την στην άκρη
- Σε μεγάλο τηγάνι βάλε το λάδι να κάψει και σόταρε τα φασολάκια και τις πιπεριές σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3′ με 5′ λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Πρόσθεσε τα noodles, το κοτόπουλο, τη σόγια με το τζίντζερ και τα κάσιους και ανακάτεψε να αναμειχθούν καλά
- Προαιρετικά μπορείς να πασπαλίσεις με λίγο σουσάμ
Tip
Μπορείς φυσικά να σοτάρεις το κοτοπουλάκι σου στο λάδι, χωρίς φυσικά να το έχεις βράσει αν θέλεις να είναι πιο τραγανό. Σημείωσε επίσης πως τα noodles δεν θέλουν πολύ βράσιμο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ