Λαχταριστές ψητές κοτομπουκιές με κρούστα από σος μουστάρδας και τριμμένο αμύγδαλο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 φλ. μουστάρδα Dijon
- 1/2 φλ. μαγιονέζα
- 1/2 φλ. μέλι
- 1 κ. σούπας μηλόξυδο
- 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 1 1/2 φλ. ψητά αμύγδαλα τριμμένα
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
- ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς, τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση και στρώσε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε καλά τη μουστάρδα με τη μαγιονέζα και το μέλι, μετάφερε τη μισή σάλτσα στο ψυγείο σκεπασμένη και κράτησε την υπόλοιπη στο μπολ.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το τριμμένο αμύγδαλο με το αλάτι και το πιπέρι.
- Κόψε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και βύθισέ τες στο μείγμα μουστάρδας που κράτησες εκτός ψυγείου.
- Έπειτα πέρασε τα κομμάτια ένα-ένα από το μείγμα αμυγδάλου μέχρι να σκεπαστούν σε κάθε πλευρά.
- Άλειψε με λίγο λάδι το αντικολλητικό χαρτί και μετάφερε το κοτόπουλο στο ταψί.
- Ψήσε για περίπου 20 λεπτά, άφησε να “σταθούν” για δύο εκτός φούρνου και σέρβιρε με τη σος μουστάρδας που διατήρησες στο ψυγείο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ