Λαχταριστές ψητές κοτομπουκιές με κρούστα από σος μουστάρδας και τριμμένο αμύγδαλο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 φλ. μουστάρδα Dijon
- 1/2 φλ. μαγιονέζα
- 1/2 φλ. μέλι
- 1 κ. σούπας μηλόξυδο
- 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 1 1/2 φλ. ψητά αμύγδαλα τριμμένα
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
- ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς, τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση και στρώσε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε καλά τη μουστάρδα με τη μαγιονέζα και το μέλι, μετάφερε τη μισή σάλτσα στο ψυγείο σκεπασμένη και κράτησε την υπόλοιπη στο μπολ.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το τριμμένο αμύγδαλο με το αλάτι και το πιπέρι.
- Κόψε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και βύθισέ τες στο μείγμα μουστάρδας που κράτησες εκτός ψυγείου.
- Έπειτα πέρασε τα κομμάτια ένα-ένα από το μείγμα αμυγδάλου μέχρι να σκεπαστούν σε κάθε πλευρά.
- Άλειψε με λίγο λάδι το αντικολλητικό χαρτί και μετάφερε το κοτόπουλο στο ταψί.
- Ψήσε για περίπου 20 λεπτά, άφησε να “σταθούν” για δύο εκτός φούρνου και σέρβιρε με τη σος μουστάρδας που διατήρησες στο ψυγείο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ