Λαχταριστές μπουκιές κοτόπουλου με επικάλυψη τυριού και άρωμα μουστάρδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2/3 φλ. μαγιονέζα
- 1/3 φλ. άνηθος ψιλοκομμένος
- 2 1/2 κ. γλυκού σκόνη μουστάρδας
- 2 κ. γλυκού χυμός λεμονιού
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 1/4 φλ. τρίμμα ψωμιού
- 1 φλ. cheddar τριμμένο
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 φλ. ηλιέλαιο
- 750 gr φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη μαγιονέζα με μία κουταλιά άνηθο, δύο κουταλάκια σκόνη μουστάρδας, το χυμό λεμονιού και μία κουταλιά νερό.
- Αλατοπιπέρωσε τη σος και άφησέ τη στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το τρίμμα ψωμιού με το τριμμένο cheddar, την υπόλοιπη σκόνη μουστάρδας, ένα κουταλάκι αλάτι και 1/4 κουταλάκι πιπέρι.
- Σε ένα άλλο ρηχό μπολ χτύπησε τα αυγά.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μεσαία προς δυνατή φωτιά.
- Βούτα τις λωρίδες κοτόπουλου στο αυγό και έπειτα στο μείγμα ψωμιού.
- Βάλε τα nuggets στο καυτό λάδι να τηγανιστούν για περίπου τρία λεπτά την κάθε πλευρά και έπειτα μετάφερέ τες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
- Σέρβιρε με σαλάτα ή πατάτες και τη σος μαγιονέζας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ