Δεν είναι η πιο εύκολη συνταγή. Όμως με λίγη προσπάθεια και προσοχή θα εκπλήξεις φίλους και αγαπημένα σου πρόσωπα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πάπια (1 με 2 κιλά)
- 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- 2-3 πορτοκάλια για το γαρνίρισμα
- 1 καρότο
- 1 κρεμμύδι
- 100 γρ. Φρέσκο βούτυρο
- Αλάτι και πιπέρι
- 2-3 κ.σ ζάχαρη
- 1 κ.σ κονιάκ
- 1 κ.σ ξίδι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το μισή ποσότητα βούτυρου και σόταρε την πάπια κομμένη σε κομμάτια μαζί με το ψιλοκομμένο καρότο και το κρεμμύδι
- Πρόσθεσε το κονιάκ, το αλάτι, το πιπέρι και συνέχισε να μαγειρεύεις σε χαμηλή φωτιά για περίπου 45 λεπτά, προσθέτοντας και 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
- Κράτησε την σάλτσα σε ένα μπολ και περίχυσε με αυτή την πάπια σου πριν τη σερβίρεις
- Κόψε τα πορτοκάλια σε φέτες και σόταρέ τα με το υπόλοιπο βούτυρο.
- Πασπάλισε με ζάχαρη και συμπλήρωσε ελάχιστο νερό
- Γάρνιρε την πάπια με τις γλασαρισμένες φέτες πορτοκαλιού
Tip
Αγόρασε την πάπια έτοιμη, χωρίς την πέτσα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ