Λαχταριστή κοτόπιτα φτιαγμένη με ελάχιστα υλικά και παραδοσιακή τεχνική
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 kg κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 30 gr βούτυρο
- 2 κ. σούπας + έξτρα ελαιόλαδο
- 1 κοτόπουλο (περίπου 1,5 kg)
- 3 αυγά χτυπημένα
- 1½ κ. γλυκού αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 6 φύλλα για πίτες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα βάλε τα κρεμμύδια με το βούτυρο και το ελαιόλαδο.
- Τοποθέτησε πάνω από τα υλικά το κοτόπουλο και πρόσθεσε νερό μέχρι να καλυφθεί σχεδόν όλο το κοτόπουλο.
- Κάλυψε με το καπάκι και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε την φωτιά και άφησε να σιγοβράσουν για περίπου μιάμιση ώρα.
- Όταν ετοιμαστεί το κοτόπουλο, αφαίρεσέ το από την κατσαρόλα και σούρωσε τα υγρά σε μια άλλη κατσαρόλα.
- Σιγόβρασε τα υγρά του κοτόπουλου (στην δεύτερη κατσαρόλα) μέχρι να γίνουν ζωμός.
- Μόλις κρυώσει αρκετά το κοτόπουλο άρχισε να το ξεψαχνίζεις με τα χέρια σου, αφαιρώντας τα κόκαλα και το δέρμα.
- Βάλε το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ και ανακάτεψέ το με τα κρεμμύδια.
- Πρόσθεσε στο μπολ τα αυγά και τον ζωμό κοτόπουλου και αλατοπιπέρωσέ τα.
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 210 βαθμούς και άλειψε με λάδι ένα ταψί για πίτες.
- Στρώσε τρία φύλλα στο ταψί με διαφορετική φορά το καθένα, αλείφοντας κάθε στρώση με λάδι.
- Άπλωσε το μείγμα κοτόπουλου πάνω από τα φύλλα και τύλιξε προς τα μέσα τα κομμάτια φύλλου που εξέχουν.
- Στρώσε και τα υπόλοιπα τρία φύλλα και πάλι με διαφορετική φορά το καθένα και δίπλωσε τα κομμάτια που εξέχουν προς τα μέσα.
- Άλειψε όλη την επιφάνεια με έξτρα λάδι και ψήσε για 15 λεπτά.
- Αφαίρεσε από τον φούρνο, χαμήλωσε στους 180 βαθμούς την θερμοκρασία και χάραξε την πίτα σε οκτώ κομμάτια.
- Ξαναβάλε την πίτα στον φούρνο και ψήσε για άλλα 45 λεπτά.
- Άφησε την κοτόπιτα να “ξεκουραστεί” για περίπου 20 λεπτά και σέρβιρε όσο είναι ζεστή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ