Παραδοσιακή κοτόπιτα με γευστικά κρεμμύδια και τρυφερό κοτόπουλο

3 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή κοτόπιτα φτιαγμένη με ελάχιστα υλικά και παραδοσιακή τεχνική

Συστατικά

  • 1 kg κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 30 gr βούτυρο
  • 2 κ. σούπας + έξτρα ελαιόλαδο
  • 1 κοτόπουλο (περίπου 1,5 kg)
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 1½ κ. γλυκού αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 6 φύλλα για πίτες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα βάλε τα κρεμμύδια με το βούτυρο και το ελαιόλαδο.
  • Τοποθέτησε πάνω από τα υλικά το κοτόπουλο και πρόσθεσε νερό μέχρι να καλυφθεί σχεδόν όλο το κοτόπουλο.
  • Κάλυψε με το καπάκι και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε την φωτιά και άφησε να σιγοβράσουν για περίπου μιάμιση ώρα.
  • Όταν ετοιμαστεί το κοτόπουλο, αφαίρεσέ το από την κατσαρόλα και σούρωσε τα υγρά σε μια άλλη κατσαρόλα.
  • Σιγόβρασε τα υγρά του κοτόπουλου (στην δεύτερη κατσαρόλα) μέχρι να γίνουν ζωμός.
  • Μόλις κρυώσει αρκετά το κοτόπουλο άρχισε να το ξεψαχνίζεις με τα χέρια σου, αφαιρώντας τα κόκαλα και το δέρμα.
  • Βάλε το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ και ανακάτεψέ το με τα κρεμμύδια.
  • Πρόσθεσε στο μπολ τα αυγά και τον ζωμό κοτόπουλου και αλατοπιπέρωσέ τα.
  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 210 βαθμούς και άλειψε με λάδι ένα ταψί για πίτες.
  • Στρώσε τρία φύλλα στο ταψί με διαφορετική φορά το καθένα, αλείφοντας κάθε στρώση με λάδι.
  • Άπλωσε το μείγμα κοτόπουλου πάνω από τα φύλλα και τύλιξε προς τα μέσα τα κομμάτια φύλλου που εξέχουν.
  • Στρώσε και τα υπόλοιπα τρία φύλλα και πάλι με διαφορετική φορά το καθένα και δίπλωσε τα κομμάτια που εξέχουν προς τα μέσα.
  • Άλειψε όλη την επιφάνεια με έξτρα λάδι και ψήσε για 15 λεπτά.
  • Αφαίρεσε από τον φούρνο, χαμήλωσε στους 180 βαθμούς την θερμοκρασία και χάραξε την πίτα σε οκτώ κομμάτια.
  • Ξαναβάλε την πίτα στον φούρνο και ψήσε για άλλα 45 λεπτά.
  • Άφησε την κοτόπιτα να “ξεκουραστεί” για περίπου 20 λεπτά και σέρβιρε όσο είναι ζεστή.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164