Λαχταριστές πένες με πέστο βασιλικού, ψητά σπαράγγια και τρυφερό κοτόπουλου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 gr σπαράγγια τριμαρισμένα
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 500 gr πένες ολικής άλεσης
- 500 gr φιλέτο στήθος κοτόπουλου σε κύβους
- 1/2 φλ. ντοματίνια
- 1/2 φλ. σάλτσα πέστο
- 2 κ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και άλειψε ένα ταψί με ελάχιστο λάδι.
- Άπλωσε τα σπαράγγια σε μία στρώση στο ταψί και ανακάτεψέ τα με δύο κουταλιές λάδι και αλατοπίπερο.
- Ψήσε στο φούρνο για περίπου 12 λεπτά, άφησέ να κρυώσουν και κόψ’ τα σε τέσσερα κομμάτια.
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα.
- Αλατοπιπέρωσε καλά το κοτόπουλο, ζέστανε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και ψήσε για περίπου πέντε λεπτά την κάθε πλευρά.
- Ανακάτεψε στην κατσαρόλα τις πένες με το κοτόπουλο, τα ψημένα σπαράγγια, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τη σάλτσα πέστο.
- Σέρβιρε με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ