Λαχταριστός χυλός δημητριακών με baby ρόκα, ψητό λουκάνικο και βραστά αυγά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μεγάλο λεμόνι
- 6 φλ. νερό
- 2 κ. σούπας φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1 φλ. κινόα
- 2 φλ. βρώμη (πλιγούρι)
- 8 λουκάνικα κοτόπουλου
- 8 μεγάλα αυγά
- φύλλα baby ρόκας
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στο γκριλ και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
- Κόψε τα λουκάνικα σε φέτες, άπλωσέ τα σε ένα ταψί σε μία στρώση και ψήσε στον φούρνο για πέντε λεπτά την κάθε πλευρά.
- Αφού τρίψεις καλά με σφουγγάρι και ξεπλύνεις με άφθονο νερό το λεμόνι, αφαίρεσε φλοίδες από την φλούδα του με τον αποφλοιωτή λαχανικών.
- Ρίξε τις φλοίδες λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι με το νερό, το τζίντζερ και το αλάτι σε δυνατή φωτιά.
- Στο μεταξύ, ξέπλυνε καλά την κινόα σε ένα σουρωτήρι με κρύο νερό.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε την φωτιά σε μέτρια και πρόσθεσε την κινόα με την βρώμη.
- Ανακάτεψε τα υλικά, κάλυψε με το καπάκι και σιγόβρασε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα δημητριακά.
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που βράζει, πρόσθεσε τα αυγά σε δόσεις και βράσε για έξι λεπτά.
- Αφαίρεσε το κατσαρολάκι από την φωτιά, βγάλε τις φλοίδες λεμονιού από το μείγμα και πρόσθεσε τρεις κουταλιές χυμό λεμονιού.
- Μοίρασε το μείγμα σε οκτώ μπολ και πάνω από τον χυλό την baby ρόκα.
- Μοίρεσε τις φέτες από ψητό λουκάνικο στα μπολ και από ένα αυγό κομμένο στην μέση, πασπαλίζοντας με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ