Η γεύση είναι πολλές φορές στην απλότητα. Ψήνεις το κοτόπουλο και προσθέτεις ολόγλυκα κρεμμδάκια που θα προσθέσουν απίθανει γεύση στο πιάτο, ενώ θα μαλακώσουν και το κρέας του.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 8 κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 4 μέτρια, μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκκαλο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- 1 μέτριο κολοκυθάκι κομμένο σε λωρίδες
- 1/4 φλιτζανιού κομμένο μαϊντανό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε τα κρεμμυδάκια και κόψτα στη μέση.
- Πασπάλισε ελαφρά το κοτόπουλο με αλατοπίπερο.
- Σε ένα τηγάνι ζέστανε σε δυνατή φωτιά το λάδι. Μόλις ζεσταθεί χαμήλωσε τη φωτιά και ρίξε το κοτόπουλο. Μαγείρεψέ το για 2 λεπτά από τη μία πλευρά. Γύρισέ το και πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια.
- Μαγείρεψε για 8 με 10 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο, ανακατεύοντας και τα κρεμμυδάκια και ξαναγυρνώντας το κοτόπουλο αν χρειάζεται. Αν το κοτόπουλο δείχνει να ροδίζει πολύ γρήγορα χαμήλωσε κι άλλο τη φωτιά.
- Βγάλε το κοτόπουλο και τα κρεμμυδάκια σε πιατέλα και σκέπασέ την για να τα διατηρήσεις ζεστά. Ρίξε στο ίδιο τηγάνι το κολοκυθάκι και σωτάρισέ το 3 με 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει ελαφρά. Πρόσθεσέ το στην πιατέλα με το κοτόπουλο και πασπάλισε με μαϊντανό.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ