Ζουμερά μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με τραγανό kale και λεμονάτη μυρωδιά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 ή 3 ματσάκια kale (λαχανίδα)
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μέτριο λεμόνι
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 3 κλωνάρια + 1 κ. γλυκού φρέσκο δενδρολίβανο
- 1,5 kg μπουτάκια κοτόπουλου
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
- Σε ένα ταψί άπλωσε τα κλωνάρια του kale, αλατοπιπέρωσέ τα και άλειψέ τα με μία κουταλιά λάδι, ανακατεύοντάς τα.
- Σε ένα μπολ ξύσε τη φλούδα του λεμονιού και πρόσθεσε μια κουταλιά λάδι, το σκόρδο και ένα κουταλάκι ψιλοκομμένο δενδρολίβανο.
- Πρόσθεσε το κοτόπουλο στο μπολ και με τα χέρια ανακάτεψε καλά τα υλικά.
- Ρίξε ένα κουταλάκι αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε ξανά.
- Βάλε το κοτόπουλο πάνω από το kale, κόψε το λεμόνι σε οκτώ κομμάτια και τοποθέτησέ τα και αυτά ανάμεσα στα μπουτάκια κοτόπουλου.
- Τοποθέτησε και τα κλωνάρια δενδρολίβανου πάνω από το κοτόπουλο και ψήσε για περίπου 45 λεπτά.
- Άφησε το κοτόπουλο να “σταθεί” για πέντε λεπτά και σέρβιρε ραντίζοντάς το με το χυμό από τα ψητά λεμόνια και το ψητό kale.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ