Ζουμερά μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με τραγανό kale και λεμονάτη μυρωδιά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 ή 3 ματσάκια kale (λαχανίδα)
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μέτριο λεμόνι
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 3 κλωνάρια + 1 κ. γλυκού φρέσκο δενδρολίβανο
- 1,5 kg μπουτάκια κοτόπουλου
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
- Σε ένα ταψί άπλωσε τα κλωνάρια του kale, αλατοπιπέρωσέ τα και άλειψέ τα με μία κουταλιά λάδι, ανακατεύοντάς τα.
- Σε ένα μπολ ξύσε τη φλούδα του λεμονιού και πρόσθεσε μια κουταλιά λάδι, το σκόρδο και ένα κουταλάκι ψιλοκομμένο δενδρολίβανο.
- Πρόσθεσε το κοτόπουλο στο μπολ και με τα χέρια ανακάτεψε καλά τα υλικά.
- Ρίξε ένα κουταλάκι αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε ξανά.
- Βάλε το κοτόπουλο πάνω από το kale, κόψε το λεμόνι σε οκτώ κομμάτια και τοποθέτησέ τα και αυτά ανάμεσα στα μπουτάκια κοτόπουλου.
- Τοποθέτησε και τα κλωνάρια δενδρολίβανου πάνω από το κοτόπουλο και ψήσε για περίπου 45 λεπτά.
- Άφησε το κοτόπουλο να “σταθεί” για πέντε λεπτά και σέρβιρε ραντίζοντάς το με το χυμό από τα ψητά λεμόνια και το ψητό kale.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ