Ψητό κοτόπουλο με λουκάνικα

1h 45'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η συνταγή είναι πανεύκολη στην εκτέλεση, πολύ αρωματική και σου ξεκλέβει χρόνο αφού την ετοιμάζεις αποβραδίς!

Συστατικά

  • 1 λεμόνι κομμένο στη μέση
  • 2 μικρά κρεμμύδια κομμένα στα 4
  • μισό φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σούπας μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 κ.σούπας φασκόμηλο ξερό
  • 1 κ.σούπας Worcestershire sauce
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι
  • ένα δίκιλο κοτόπουλο κομμένο σε 10 κομμάτια
  • 12 μικρά λουκάνικά με πράσο
  • 2 κ.σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο φασκόμηλo

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Στύψε τα λεμόνια σε μια μεγάλη σακούλα φαγητού που κλείνει.
  • Κόψε τις λεμονόκουπες στα 4 και βάλτες μέσα στη σακούλα μαζί με το κρεμμύδι, το λάδι, τη μουστάρδα, το ξερό φασκόμηλο της σος και λίγο πιπέρι.
  • Κλείσε τη σακούλα και ανακίνησέ την να ανακατευτούν τα υλικά.
  • Ρίξε μέσα το κοτόπουλο και ανακίνησε ξανά τη σακούλα για να καλυφθεί το κοτόπουλο.
  • Άσε τη σακούλα στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  • Άσε το κοτόπουλο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
  • Ρίξε το περιεχόμενο της σακούλας σε ένα βαθύ ταψί.
  • Γύρισε τα κομμάτια του κοτόπουλου ώστε να είναι με την πέτσα προς τα πάνω και αλάτισε.
  • Κόψε τα λουκάνικα σε μεγάλα κομμάτια και βάλτα ανάμεσα στο κοτόπουλο.
  • Πασπάλισε με το φρέσκο φασκόμηλο.
  • Ψήσε για μία ώρα μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Ενδιάμεσα γύρισε τα λουκάνικα για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164