Η συνταγή είναι πανεύκολη στην εκτέλεση, πολύ αρωματική και σου ξεκλέβει χρόνο αφού την ετοιμάζεις αποβραδίς!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 λεμόνι κομμένο στη μέση
- 2 μικρά κρεμμύδια κομμένα στα 4
- μισό φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σούπας μουστάρδα σε σκόνη
- 1 κ.σούπας φασκόμηλο ξερό
- 1 κ.σούπας Worcestershire sauce
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι
- ένα δίκιλο κοτόπουλο κομμένο σε 10 κομμάτια
- 12 μικρά λουκάνικά με πράσο
- 2 κ.σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο φασκόμηλo
Τρόπος Μαγειρέματος
- Στύψε τα λεμόνια σε μια μεγάλη σακούλα φαγητού που κλείνει.
- Κόψε τις λεμονόκουπες στα 4 και βάλτες μέσα στη σακούλα μαζί με το κρεμμύδι, το λάδι, τη μουστάρδα, το ξερό φασκόμηλο της σος και λίγο πιπέρι.
- Κλείσε τη σακούλα και ανακίνησέ την να ανακατευτούν τα υλικά.
- Ρίξε μέσα το κοτόπουλο και ανακίνησε ξανά τη σακούλα για να καλυφθεί το κοτόπουλο.
- Άσε τη σακούλα στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Άσε το κοτόπουλο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
- Ρίξε το περιεχόμενο της σακούλας σε ένα βαθύ ταψί.
- Γύρισε τα κομμάτια του κοτόπουλου ώστε να είναι με την πέτσα προς τα πάνω και αλάτισε.
- Κόψε τα λουκάνικα σε μεγάλα κομμάτια και βάλτα ανάμεσα στο κοτόπουλο.
- Πασπάλισε με το φρέσκο φασκόμηλο.
- Ψήσε για μία ώρα μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Ενδιάμεσα γύρισε τα λουκάνικα για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ