Η συνταγή είναι πανεύκολη στην εκτέλεση, πολύ αρωματική και σου ξεκλέβει χρόνο αφού την ετοιμάζεις αποβραδίς!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 λεμόνι κομμένο στη μέση
- 2 μικρά κρεμμύδια κομμένα στα 4
- μισό φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σούπας μουστάρδα σε σκόνη
- 1 κ.σούπας φασκόμηλο ξερό
- 1 κ.σούπας Worcestershire sauce
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι
- ένα δίκιλο κοτόπουλο κομμένο σε 10 κομμάτια
- 12 μικρά λουκάνικά με πράσο
- 2 κ.σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο φασκόμηλo
Τρόπος Μαγειρέματος
- Στύψε τα λεμόνια σε μια μεγάλη σακούλα φαγητού που κλείνει.
- Κόψε τις λεμονόκουπες στα 4 και βάλτες μέσα στη σακούλα μαζί με το κρεμμύδι, το λάδι, τη μουστάρδα, το ξερό φασκόμηλο της σος και λίγο πιπέρι.
- Κλείσε τη σακούλα και ανακίνησέ την να ανακατευτούν τα υλικά.
- Ρίξε μέσα το κοτόπουλο και ανακίνησε ξανά τη σακούλα για να καλυφθεί το κοτόπουλο.
- Άσε τη σακούλα στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Άσε το κοτόπουλο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
- Ρίξε το περιεχόμενο της σακούλας σε ένα βαθύ ταψί.
- Γύρισε τα κομμάτια του κοτόπουλου ώστε να είναι με την πέτσα προς τα πάνω και αλάτισε.
- Κόψε τα λουκάνικα σε μεγάλα κομμάτια και βάλτα ανάμεσα στο κοτόπουλο.
- Πασπάλισε με το φρέσκο φασκόμηλο.
- Ψήσε για μία ώρα μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Ενδιάμεσα γύρισε τα λουκάνικα για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ