Ένας απολαυστικός συνδυασμός, προκειμένου να δώσεις γεύση στο κοτόπουλο και να το κάνεις πιο ζουμερό! Σέρβιρε με μπόλικη σαλάτα και έτοιμο το ελαφρύ καλοκαιρινό σου γεύμα…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο
- 60 γρ. σπανάκι baby
- 30 γρ. Κουκουνάρι ελαφρά καβουρδισμένο
- 2 κ. σούπας χυμό λεμόνι
- 1 με 2 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
- 80ml ελαιόλαδο και έξτρα 2 κ.σ. Ακόμη
- Aλάτι, πιπέρι
- 30γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή γκριλ σε μέτρια φωτιά. Λάδωσέ το ελαφρά.
- Πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι το κοτόπουλο και βάλτο στο τηγάνι. Ψήστο μέχρι να ψηθεί καλά, περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σε μίξερ βάλε το σπανάκι, το κουκουνάρι, το χυμό λεμόνι και το ξύσμα. Καθώς τα πολτοποιείς ρίχνε σιγά σιγά το λάδι μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Πρόσθεσε αλάτι και ανακάτεψε.
- Βάλε την πέστο σε ένα μπολ και ρίξε την παρμεζάνα. Ανακάτεψε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα σου.
- Σέρβιρε το κοτόπουλο περιχύνοντας με όση πέστο τραβάει η όρεξή σου.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ