Τρυφερό και αρωματικό κοτόπουλο με σάλτσα ντομάτας, kale και τραγανό μπέικον
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. γλυκού ελαιόλαδο
- 4 φέτες μπέικον κομμένες σε λωρίδες
- 2 κρεμμυδάκια εσαλότ ψιλοκομμένα
- ⅓ φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κ. γλυκού δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
- 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
- 1 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- ½ κ. γλυκού αλάτι
- ¼ κ. γλυκού μπούκοβο
- 1 ψητό κοτόπουλο κομμένο σε οκτώ κομμάτια
- 1 ματσάκι kale (μόνο τα φύλλα χοντροκομμένα)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Ψήσε το μπέικον για περίπου πέντε λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Πρόσθεσε τα εσαλότ στην κατσαρόλα και σοτάρισε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να γίνει το μπέικον τραγανό.
- Δυνάμωσε την φωτιά και πρόσθεσε το κρασί, το σκόρδο και το δενδρολίβανο.
- Μόλις εξατμιστεί το κρασί, ρίξε τις ντομάτες, τον ζωμό, το αλάτι και το μπούκοβο και άφησε να πάρουν βράση.
- Χαμήλωσε την φωτιά, βάλε στο κέντρο της κατσαρόλας το κοτόπουλο και από πάνω τα φύλλα kale.
- Σκέπασε με το καπάκι και σιγόβρασε για περίπου επτά λεπτά.
- Αφαίρεσε το καπάκι, ανακάτεψε το kale μέσα στην σάλτσα και συνέχισε να βράζεις για άλλα πέντε λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ