Τρυφερό και αρωματικό κοτόπουλο με σάλτσα ντομάτας, kale και τραγανό μπέικον
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. γλυκού ελαιόλαδο
- 4 φέτες μπέικον κομμένες σε λωρίδες
- 2 κρεμμυδάκια εσαλότ ψιλοκομμένα
- ⅓ φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κ. γλυκού δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
- 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
- 1 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- ½ κ. γλυκού αλάτι
- ¼ κ. γλυκού μπούκοβο
- 1 ψητό κοτόπουλο κομμένο σε οκτώ κομμάτια
- 1 ματσάκι kale (μόνο τα φύλλα χοντροκομμένα)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Ψήσε το μπέικον για περίπου πέντε λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Πρόσθεσε τα εσαλότ στην κατσαρόλα και σοτάρισε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να γίνει το μπέικον τραγανό.
- Δυνάμωσε την φωτιά και πρόσθεσε το κρασί, το σκόρδο και το δενδρολίβανο.
- Μόλις εξατμιστεί το κρασί, ρίξε τις ντομάτες, τον ζωμό, το αλάτι και το μπούκοβο και άφησε να πάρουν βράση.
- Χαμήλωσε την φωτιά, βάλε στο κέντρο της κατσαρόλας το κοτόπουλο και από πάνω τα φύλλα kale.
- Σκέπασε με το καπάκι και σιγόβρασε για περίπου επτά λεπτά.
- Αφαίρεσε το καπάκι, ανακάτεψε το kale μέσα στην σάλτσα και συνέχισε να βράζεις για άλλα πέντε λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ