Τρυφερό κοτόπουλο μαριναρισμένο σε τσάι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 φλ. νερό
- 4 φακελάκια μαύρο τσάι
- 3 φέτες γλούδα λεμονιού
- 1/4 φλ. ζάχαρη
- 1/4 φλ. αλάτι
- 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 kg μπουτάκια κοτόπουλο
- ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι
- 1 κ. σούπας μέλι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα κατσαρολάκι βάλε το νερό να βράσει, αφαίρεσέ το από τη φωτιά και βάλε μέσα τις φλούδες λεμονιού και τα φακελάκια τσάι για 10 λεπτά.
- Πρόσθεσε και τη ζάχαρη με το αλάτι και ανακάτεψε μέχρι να διαλυθούν.
- Μόλις κρυώσει το μείγμα, ριξ’ το σε μια μεγάλη σακούλα που κλείνει μαζί με το κοτόπουλο και άφησε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς, βγάλε το κοτόπουλο από τη σακούλα, σκούπισέ το καλά και άλειψέ το με πιπέρι.
- Ζέστανε μια ουταλιά νερό σε ένα πυρίμαχο τηγάνι και βάλε τα μπουτάκια με την πέτσα προς τα κάτω να καψαλιστεί και να τραγανίσει για περίπου οκτώ λεπτά.
- Γύρισε τα μπουτάκια από την άλλη πλευρά με προσοχή, ρίξε μέσα το λεμόνι σε λεπτές φέτες και βάλε να ψηθεί στο φούρνο για 12 λεπτά.
- Άλειψε τα μπουτάκια με μέλι και ψήσε για άλλα τρία λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ