Λαχταριστό πιάτο με μπόλικο τυρί και τρυφερό κοτόπουλο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- ξύσμα από ένα lime
- χυμός από ένα lime
- 1/2 κ. γλυκού μέλι
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
- 1/4 κ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 750 gr φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
- 1/3 φλ. φύλλα κόλιανδρου
- 8 τορτίγιες από αλεύρι
- 2 φλ. γραβιέρα Κρήτης
- 2 κ. σούπας βούτυρο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Ανακάτεψε σε ένα μικρό μπολ το λάδι, το ξύσμα και τον χυμό lime, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Βάλε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και άλειψέ το με το dressing και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο και ψήσε για περίπου 25 λεπτά.
- Κόψε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες και άπλωσε τέσσερις τορτίγιες σε μια μεγάλη επιφάνεια.
- Μοίρασε το μισό τριμμένο τυρί σε καθεμία, βάλε από πάνω τις φλοίδες κοτόπουλου και σκέπασε με το υπόλοιπο τυρί.
- Σκέπασε κάθε τορτίγια με τις υπόλοιπες τέσσερις και ζέστανε σε ένα μεγάλο τηγάνι μισή κουταλιά βούτυρο.
- Μόλις λιώσει το βούτυρο, πέρασε μία γεμιστή “πίτα” από το τηγάνι για περίπου τρία λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνουν οι τορτίγιες τραγανές.
- Επανέλαβε τη διαδικασία και με τις υπόλοιπες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ