Λαχταριστά ζυμαρικά με πλούσια κόκκινη σάλτσα και φιλέτα κοτόπουλου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- αλάτι, πιπέρι
- 1 πακέτο ριγκατόνι
- ελαιόλαδο
- 8 φιλέτα μπούτι κοτόπουλου
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 2 ντομάτες κον κασέ
- 1 πρέζα ζάχαρη
- φύλλα φρέσκου βασιλικού
- τριμμένη παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι μέχρι να κάψει και έπειτα πρόσθεσέ του μπόλικο λάδι ώστε να καλυφθεί ο πάτος του.
- Τοποθέτησε όσα φιλέτα χωράνε στο τηγάνι, ψήσε για τρία λεπτά και γύρισέ τα με μία σπάτουλα χωρίς να τρυπήσουν.
- Ψήσε για άλλα δύο λεπτά, μετάφερέ τα σε μία πιατέλα και επανάλαβε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φιλέτα.
- Πρόσθεσε μια κουταλιά λάδι αν χρειαστεί στο τηγάνι και σοτάρισε το κρεμμύδι με το σκόρδο για τρία λεπτά.
- Πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου, τρίβοντας τον πάτο του τηγανιού για να ξεκολλήσουν τα υπολείμματα του κοτόπουλου.
- Μόλις ο όγκος του υγρού μειωθεί στο μισό, πρόσθεσε τις ντομάτες, αλατοπίπερο και τη ζάχαρη, χαμήλωσε τη φωτιά και βράσε για 15 λεπτά.
- Επανέφερε το κοτόπουλο με τους χυμούς του στο τηγάνι και βράσε για άλλα 15 λεπτά.
- Λίγο πριν το αφαιρέσεις από τη φωτιά, πρόσθεσε ψιλοκομμένο το βασιλικό και ανακάτεψε καλά.
- Μοίρασε τα ριγκατόνι σε πιάτα και σέρβιρε με τη σάλτσα και το κοτόπουλο, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ