Λαχταριστά ζυμαρικά με πλούσια κόκκινη σάλτσα και φιλέτα κοτόπουλου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- αλάτι, πιπέρι
- 1 πακέτο ριγκατόνι
- ελαιόλαδο
- 8 φιλέτα μπούτι κοτόπουλου
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 2 ντομάτες κον κασέ
- 1 πρέζα ζάχαρη
- φύλλα φρέσκου βασιλικού
- τριμμένη παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι μέχρι να κάψει και έπειτα πρόσθεσέ του μπόλικο λάδι ώστε να καλυφθεί ο πάτος του.
- Τοποθέτησε όσα φιλέτα χωράνε στο τηγάνι, ψήσε για τρία λεπτά και γύρισέ τα με μία σπάτουλα χωρίς να τρυπήσουν.
- Ψήσε για άλλα δύο λεπτά, μετάφερέ τα σε μία πιατέλα και επανάλαβε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φιλέτα.
- Πρόσθεσε μια κουταλιά λάδι αν χρειαστεί στο τηγάνι και σοτάρισε το κρεμμύδι με το σκόρδο για τρία λεπτά.
- Πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου, τρίβοντας τον πάτο του τηγανιού για να ξεκολλήσουν τα υπολείμματα του κοτόπουλου.
- Μόλις ο όγκος του υγρού μειωθεί στο μισό, πρόσθεσε τις ντομάτες, αλατοπίπερο και τη ζάχαρη, χαμήλωσε τη φωτιά και βράσε για 15 λεπτά.
- Επανέφερε το κοτόπουλο με τους χυμούς του στο τηγάνι και βράσε για άλλα 15 λεπτά.
- Λίγο πριν το αφαιρέσεις από τη φωτιά, πρόσθεσε ψιλοκομμένο το βασιλικό και ανακάτεψε καλά.
- Μοίρασε τα ριγκατόνι σε πιάτα και σέρβιρε με τη σάλτσα και το κοτόπουλο, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ