Με προϊόντα από την Ιταλία αυτή η εύκολη συνταγή για ρολάκια είναι ιδανική για ένα πλούσιο μεσημεριανό γεύμα και όχι μόνο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκκαλο
- Μια πρέζα αλάτι
- Μια πρέζα πιπέρι
- 8 λεπτές φέτες προσιούτο
- 8 φέτες τυρί προβολόνε
- μισό φλιτζ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
- 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 250 γραμμ. άβραστα φετουτσίνι ή λινγκουίνι
- 1 κ.σούπας βούτυρο
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
- μερικά φυλλαράκια βασιλικού για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Χώρισε κάθε στήθος κοτόπουλου οριζόντια στα δύο με ένα μαχαίρι ώστε να έχεις τελικά 8 φιλέτα.
- Τύλιξε κάθε φιλέτο σε μεμβράνη και με το ειδικό σφυρί κουζίνας χτύπα απαλά κάθε στήθος να λεπτύνει και να πλατύνει.
- Βγάλε τη μεμβράνηκαι πασπάλισε και τις δύο πλευρές του κοτόπουλου με αλατοπίπερο.
- Σε κάθε φιλέτο βάλε μία φέτα προσιούτο, μία φέτα προβολόνε και μερικά φυλλαράκια βασιλικού.
- Τύλιξε σε ρολάκια που θα στερεώσεις με οδοντογλυφίδα.
- Ζέστανε σε τηγάνι 2 κ.σούπας λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Βάλε τα ρολάκια και ψήσε για 6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν από παντού.
- Αν το τηγάνι σου μπαίνει στο φούρνο βάλ’ το κατευθείαν αλλιώς βάλε τα ρολάκια στο ταψί και ψήσε για 12 με 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά και εσωτερικά το κοτόπουλο.
- Όσο το κοτόπουλο ψήνεται βράσε τα ζυμαρικά. Στράγγισέ τα και κράτα τα ζεστά.
- Στο τηγάνι που έψησες το κοτόπουλο βάλε το υπόλοιπο λάδι, το βούτυρο και το σκόρδο και σωτάρισε σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό.
- Βγάλε από τη φωτιά και ρίξε τα ζυμαρικά. Ανακάτεψε απαλά να πάει παντού το σκόρδο.
- Πασπάλισε με μισό φλιτζ. παρμεζάνα και ανακάτεψε.
- Για να σερβίρεις: βγάλε τις οδοντογλυφίδες από τα ρολάκια.
- Κόψε σε ροδέλες. Βάλε λίγα ζυμαρικά σε κάθε πιάτο και δίπλα τα κομμάτια από 2 ρολάκια για κάθε άτομο.
- Πασπάλισε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και γαρνίρισε με φυλλαράκια βασιλικού.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ