Ρολό γαλοπούλας με λαχανικά, φρέσκα μυρωδικά και γλάσο από βαλσαμικό ξύδι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κολοκύθι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 1 αυγό
- 1 κ. σούπας θυμάρι
- ¼ φλ. μαϊντανός
- ½ kg κιμάς γαλοπούλας
- 1 φλ. τρίμμα ψωμιού
- ½ φλ. παρμεζάνα
- ¾ φλ. κέτσαπ
- ¼ φλ. + 2 κ. σούπας ξύδι βαλσαμικό
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 ℃.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι και σοτάρισε το κολοκύθι, τις πιπεριές και το σκόρδο αλατισμένα καλά για πέντε λεπτά.
- «Χτύπα» το αυγό με τα φρέσκα μυρωδικά και πρόσθεσέ τους τον κιμά, το τρίμμα ψωμιού, την παρμεζάνα, το μισό φλιτζάνι κέτσαπ, δύο κουταλιές βαλσαμικό και τα σοταρισμένα λαχανικά.
- Σε ένα στενόμακρο πυρέξ «φόρμαρε» το μείγμα σε σχήμα ρολού και σε ένα μπολ ανακάτεψε την υπόλοιπη κέτσαπ και το βαλσαμικό και με ένα πινέλο άλειψε το ρολό κιμά.
- Ψήσε στο φούρνο για μία ώρα και άσε να «σταθεί» για δέκα λεπτά πριν το σερβίρεις σε φέτες.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ