Ρολό γαλοπούλας με λαχανικά, φρέσκα μυρωδικά και γλάσο από βαλσαμικό ξύδι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κολοκύθι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 1 αυγό
- 1 κ. σούπας θυμάρι
- ¼ φλ. μαϊντανός
- ½ kg κιμάς γαλοπούλας
- 1 φλ. τρίμμα ψωμιού
- ½ φλ. παρμεζάνα
- ¾ φλ. κέτσαπ
- ¼ φλ. + 2 κ. σούπας ξύδι βαλσαμικό
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 ℃.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι και σοτάρισε το κολοκύθι, τις πιπεριές και το σκόρδο αλατισμένα καλά για πέντε λεπτά.
- «Χτύπα» το αυγό με τα φρέσκα μυρωδικά και πρόσθεσέ τους τον κιμά, το τρίμμα ψωμιού, την παρμεζάνα, το μισό φλιτζάνι κέτσαπ, δύο κουταλιές βαλσαμικό και τα σοταρισμένα λαχανικά.
- Σε ένα στενόμακρο πυρέξ «φόρμαρε» το μείγμα σε σχήμα ρολού και σε ένα μπολ ανακάτεψε την υπόλοιπη κέτσαπ και το βαλσαμικό και με ένα πινέλο άλειψε το ρολό κιμά.
- Ψήσε στο φούρνο για μία ώρα και άσε να «σταθεί» για δέκα λεπτά πριν το σερβίρεις σε φέτες.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ