Το ρολό κοτόπουλο είναι μια νόστιμη ιδέα για το καθημερινό ή κυριακάτικο τραπέζι και μπορείς να το γεμίσεις με ό,τι βάλει η φαντασία σου! Εδώ σου προτείνουμε πιπεριές Φλωρίνης και γραβιέρα!
Για να αγοράσεις τα υλικά σου κάνε κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Ένα κοτόπουλο, περίπου 1,5 κιλό, ξεκοκαλισμένο, με το δέρμα του
- 6-7 φέτες μπέικον
- 1-2 πιπεριές Φλωρίνης σε λωρίδες
- πικάντικη γραβιέρα ή τυρί μετσοβόνε σε μπαστουνάκια
- λίγα φρέσκα μανιτάρια (προαιρετικά)
- γλυκιά πάπρικα
- λίγη ρίγανη
- λίγο θυμάρι
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
- λίγο χλιαρό νερό
- 2 κουταλιές χυμό λεμόνι
- διχτάκι για ρολό ή σπάγγο μαγειρέματος ή οδοντοβλυφίδες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Παράγγειλε στο χασάπη της γειτονιάς σου να ξεκοκκαλίσει ένα κοτόπουλο και να αφήσει το δέρμα.
- Πλύνε πολύ καλά και σκούπισε το κοτόπουλο.
- Αλατοπιπέρωσε το εσωτερικό του.
- Άπλωσέ το πάνω σε λαδόκολλα.
- Βάλε στο κέντρο του το μπέικον, την πιπεριά και το τυρί και τα μανιτάρια εάν τα θέλεις.
- Πασπάλισε παντού με πάπρικα.
- Τύλιξε με τη βοήθεια της λαδόκολλας το κοτόπουλο σε ένα σφιχτο ρολό.
- Εάν έχεις το ειδικό μηχάνημα για να το περάσεις σε δίχτυ πέρασέ το. Διαφορετικά τύλιξέ το με αρκετό σπάγγο ώστε να μη βγει η γέμιση.
- Εναλλακτικά μπορείς να το στερεώσεις με οδοντογλυφίδες.
- Αλατοπιπέρωσε εξωτερικά το ρολό.
- Πασπάλισε με ρίγανη και θυμάρι.
- Βάλε το ρολό σου σε πυρέξ και ράντισε με λίγο λάδι, λίγο νερό και το λεμόνι.
- Ψήσε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει από παντού.
Tip
Μπορείς να αλείψεις εξωτερικά το ρολό σου με μουστάρδα για ακόμη καλύτερη γεύση!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ