Ρολό κοτόπουλο με γέμιση κάστανου

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένα νόστιμο πιάτο που εκμεταλλεύεται τον πιο αγαπημένο καρπό του χειμώνα. Ετοίμασε ρολό κοτόπουλο, τυλίγοντας στην καρδιά του απολαυστικό κάστανο, μαύρα μανιτάρια και σόγια σος.
Θερμίδες 240

Συστατικά

  • 1 κ.σ. σόγια σος
  • 12 αποξηραμένα μαύρα μανιτάρια
  • Ένα ολόκληρο στήθος από ένα κοτόπουλο (600-700γρ.)
  • Αλάτι και Πιπέρι
  • 1 κ.σ. κρασί sherry
  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1 κρεμμύδι
  • 250 γρ. κάστανα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τα μαύρα μανιτάρια να μουλιάσουν λίγη ώρα στο νερό
  • Βάλε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει τα κάστανα να βράσουν για 10 λεπτάκια. Καθάρισε και άφησε στην άκρη
  • Ξέπλυνε το κοτόπουλο και άνοιξέ το καλά. Αλατοπιπέρωσε
  • Προθέρμανε το φούρνο στου 180oC
  • Ετοίμασε τη γέμιση: Ψιλόκοψε το κρεμμυδάκια και πέρασε το για 2-3 λεπτά από ένα τηγάνι με λίγο λάδι να γυαλίσει
  • Πρόσθεσε και τα κάστανα ψιλοκομμένα και σόταρε για 1-2 λεπτά
  • Κατέβασε από τη φωτιά και ανάμειξε με 1 κ.σ. σόγια σος
  • Άπλωσε τη γέμιση κατά μήκος στο φιλέτο και τύλιξε. Δέσε με σπάγγο σφιχτά
  • Άπλωσε την υπόλοιπη σος σόγιας, ανακατεμένη με το sherry στην επιφάνεια του ρολού και τρίψε λίγο ηλιέλαιο
  • Βάλε το ρολό σε μια σχαρούλα μέσα σε γάστρα με ελάχιστο νεράκι. Αλατοπιπέρωσε
  • Ψήσε για 20 λεπτά γυρίζοντας το ρολό ανά 6-7 λεπτά. Χαμήλωσε τη φωτιά σους 160oC και άφησε άλλα 40 λεπτά

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164