Ένα νόστιμο πιάτο που εκμεταλλεύεται τον πιο αγαπημένο καρπό του χειμώνα. Ετοίμασε ρολό κοτόπουλο, τυλίγοντας στην καρδιά του απολαυστικό κάστανο, μαύρα μανιτάρια και σόγια σος.
Θερμίδες 240
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ.σ. σόγια σος
- 12 αποξηραμένα μαύρα μανιτάρια
- Ένα ολόκληρο στήθος από ένα κοτόπουλο (600-700γρ.)
- Αλάτι και Πιπέρι
- 1 κ.σ. κρασί sherry
- 1 κ.σ. ηλιέλαιο
- 1 κρεμμύδι
- 250 γρ. κάστανα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τα μαύρα μανιτάρια να μουλιάσουν λίγη ώρα στο νερό
- Βάλε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει τα κάστανα να βράσουν για 10 λεπτάκια. Καθάρισε και άφησε στην άκρη
- Ξέπλυνε το κοτόπουλο και άνοιξέ το καλά. Αλατοπιπέρωσε
- Προθέρμανε το φούρνο στου 180oC
- Ετοίμασε τη γέμιση: Ψιλόκοψε το κρεμμυδάκια και πέρασε το για 2-3 λεπτά από ένα τηγάνι με λίγο λάδι να γυαλίσει
- Πρόσθεσε και τα κάστανα ψιλοκομμένα και σόταρε για 1-2 λεπτά
- Κατέβασε από τη φωτιά και ανάμειξε με 1 κ.σ. σόγια σος
- Άπλωσε τη γέμιση κατά μήκος στο φιλέτο και τύλιξε. Δέσε με σπάγγο σφιχτά
- Άπλωσε την υπόλοιπη σος σόγιας, ανακατεμένη με το sherry στην επιφάνεια του ρολού και τρίψε λίγο ηλιέλαιο
- Βάλε το ρολό σε μια σχαρούλα μέσα σε γάστρα με ελάχιστο νεράκι. Αλατοπιπέρωσε
- Ψήσε για 20 λεπτά γυρίζοντας το ρολό ανά 6-7 λεπτά. Χαμήλωσε τη φωτιά σους 160oC και άφησε άλλα 40 λεπτά
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ