Ρολό κοτόπουλο με γέμιση μήλου και λιωμένου τυριού. Ετοίμασέ το μόνη σου εύκολα και απλά και εντυπωσίασε με ένα gourmet πιάτο με ελάχιστα λιπαρά.
Θερμίδες: 139
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 στήθη κοτόπουλου καθαρισμένα και πεπλατισμένα
- 1/2 φλιτζάνι μήλο ψιλοκομμένο μήλο
- 2 κ.σ. τριμμένο τυρί cheddar
- 1 κ.σ. φρυγανιά
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1/4 του φλιτζανιού ξερό λευκό κρασί
- 1/4 του φλιτζανιού νερό + 1 κ.σ. νερό
- 1 1/2 κ.γ. νισεστέ ή κορν φλάουρ
- 1 κ.σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε το μήλο, το τυρί και τη φρυγανιά και άφησε στην άκρη
- Ζήτησε από τον χασάπη να σου χτυπήσει τα στήθη κοτόπουλο να ανοίξουν
- Μοίρασε το μείγμα με το μήλο στα δύο φιλέτα κοτόπουλου και τύλιξε κάθε ένα σε ρολάκι. Στερέωσε καλά με οδοντογλυφίδα
- Λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε ένα βαθύ τηγανάκι και θωράκισε τα ρολάκια σου να πάρουν ομοίμορφο χρώμα
- Πρόσθεσε το κρασί, το 1/4 του φλιτζανιού νερό και σκέπασε το κατσαρολάκι
- Άφησε το φαγητό να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για 15 με 20 λεπτά να πάρει χρώμα το κοτοπουλάκι σου
- Βγάλε τα ρολάκια σε μια πιατέλα και πρόσθεσε στο κατσαρολάκι το νισεστέ λιωμένο στο υπόλοιπο νερό
- Ανακάτεψε μαζί με τα υγρά του κοτόπουλου να δέσει η σαλτσούλα σου και σέρβιρε επάνω από το κοτόπουλο
- Γάρνιρε με φρεσκοτριμμένο μαϊντανό και σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ