Comfort σούπα με κύβους γλυκοπατάτας, κοτόπουλο, ζυμαρικά και βότανα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλη γλυκοπατάτα σε κύβους
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ. σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1 κ. σούπας δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
- 4 φλ. χωμός κοτόπουλου
- 2 φύλλα δάφνης
- 500 gr φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
- 1/2 φλ. κοφτό μακαρονάκι
- 2 φλ. baby σπανάκι
- 1 κ. σούπας χυμός λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε την γλυκοπατάτα για περίπου τέσσερα λεπτά.
- Πρόσθεσε το σκόρδο και το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και σοτάρισε για περίπου τρία λεπτά.
- Πρόσθεσε και το θυμάρι με το δενδρολίβανο και καβούρδισε για ένα λεπτό να αρωματιστούν.
- Ρίξε τον ζωμό κοτόπουλου, την δάφνη και δύο φλιτζάνια νερό με αλατοπίπερο στην κατσαρόλα και άφησε να πάρουν βράση.
- Ρίξε και το κοτόπουλο, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για 12 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
- Αφαίρεσε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και ξεψάχνισέ το σε ένα μπολ με δύο πιρούνια.
- Πρόσθεσε το κοφτό μακαρονάκι και βράσε και περίπου 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και έπειτα ρίξε το σπανάκι για δύο λεπτά.
- Σέρβιρε όσο είναι ζεστή η σούπα, γαρνίροντας με το σχοινόπρασο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ