Μαριναρισμένα σουβλάκια κοτόπουλου με ψητά ντοματίνια και ντιπ γιαουρτιού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 gr φιλέτο μπούτι κοτόπουλου σε κύβους
- 2 κ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών μπαχαράτ
- αλάτι, πιπέρι
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 kg ντοματίνια
- 1 φλ. γιαούρτι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- χυμός από 1 λεμόνι
- φρέσκος δυόσμος
- 4 ξύλινα σουβλάκια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το κοτόπουλο με το μπαχαράτ, αλάτι, πιπέρι, δύο κυταλιές λάδι και μία σκελίδα σκόρδο.
- Κάλυψε καλά το μπολ με μεμβράνη και άφησέ το στο ψυγείο για μία ώρα.
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
- Σε ένα ταψί ανακάτεψε τα ντοματίνια με αλάτι και δύο κουταλιές λάδι και ψήσε για μισή ώρα.
- Μούλιασε τα ξύλινα σουβλάκια σε νερό για 20 λεπτά και έπειτα πέρασε το κοτόπουλο πάνω τους.
- Ζέστανε την γκριλιέρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήσε τα σουβλάκια για επτά λεπτά, γυρίζοντάς τους τακτικά πλευρά.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το γιαούρτι με το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο σκόρδο και αλατοπίπερο.
- Σέρβιρε τα σουβλάκια κοτόπουλου με το ντιπ γιαουρτιού, τα ψητά ντοματάκια και τον φρέσκο δυόσμο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ