Ασιατικό κοτόπουλο στο γουόκ με τραγανά λαχανικά και σάλτσα με μέλι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/4 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 2 κ. σούπας σόγια σος
- 1 κ. σούπας μέλι
- 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ. γλυκού σησαμέλαιο
- 1 κ. γλυκού corn flour
- 3 1/2 κ. σούπας ηλιέλαιο
- 750 grφιλέτο στήθος κοτόπουλο
- αλάτι
- 1 μπρόκολο σε φουντίτσες
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 2 μέτρια κολοκυθάκια
- βρασμένο ρύζι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το ζωμό κοτόπουλου, τη σόγια σος, το μέλι, τρεις σκελίδες σκόρδο λιωμένες, το σησαμέλαιο και το corn flour μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Κόψε το κοτόπουλο και την πιπεριά σε λεπτές λωρίδες και το κολοκύθι σε λεπτές ροδέλες.
- Ζέστανε το γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις κάψει πρόσθεσε μία κουταλιά λάδι και δύο σκελίδες σκόρδο λιωμένες.
- Μόλις αρωματιστούν, πρόσθεσε το κοτόπουλο σε μία στρώση και αλάτι και σοτάρισε ανακατεύοντας συνεχόμενα για περίπου πέντε λεπτά.
- Αφαίρεσε τα υλικά από το γουόκ και επανάλαβε τη διαδικασία με το υπόλοιπο κοτόπουλο και μόλις ετοιμαστεί άφησέ το σε μια πιατέλα.
- Ρίξε άλλη μία κουταλιά λάδι στο γουόκ και πρόσθεσε το μπρόκολο με αλάτι, σοτάρισέ το ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου δύο λεπτά και βαλ’ το και αυτό στην πιατέλα με το κοτόπουλο.
- Ρίξε και το υπόλοιπο λάδι στο γουόκ και σοτάρισε την πιπεριά και το κολοκυθάκι με αλάτι για περίπου δύο λεπτά ανακατεύοντας συνεχόμενα.
- Επανάφερε το κοτόπουλο και το μπρόκολο στο γουόκ και μόλις ανακατευτούν τα υλικά πρόσθεσε τη σάλτσα σόγιας, ανακατεύοντας συνεχώς για δύο λεπτά, μέχρι να πήξει.
- Σέρβιρε με το βραστό ρύζι και πασπάλισε με το φρέσκο κρεμμυδάκι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ