Τρυφερό στήθος κοτόπουλου, με απολαυστική γεύση και άρωμα λεμονιού. Μια απλή, αλλά φίνα συνταγή για να σερβίρεις στο τραπέζι ως κυρίως πιάτο. Θυμήσου να το σερβίρεις με μπόλικη σαλάτα ή/και πουρέ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 μέτρια φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κουταλάκι αλάτι
- 2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού
- 1/3 του φλιτζανιού βούτυρο
- 2 λεμόνια σε φέτες
- 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
- Πιπέρι
- Πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε κάθε στήθος κοτόπουλου σε πλαστική μεμβάνη και χτύπα το ελαφρά με σφυρί κουζίνας να πλατύνει.
- Σε ένα μπολ βάλε το αλεύρι και το αλάτι. Κάλυψε κάθε στήθος με αλεύρι και πασπάλισε με το ξύσμα και πιπέρι.
- Σε τηγάνι βάλε το βόυτυρο να κάψει και ψήσε τα στήθη σε μέτρια φωτιά για περίπου 3′ λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν από μέσα.
- Βγάλε το κοτόπουλο από το τηγάνι και ρίξε τις φέτες του λεμονιού. Ψήσε για 2′-3′ λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Ρίξε και το κοτόπουλο, περίχυσε με το χυμό λεμονιού και ψήσε για άλλα 2′-3′ λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το ζουμί.
- Σερβίρεται ζεστό.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ