Αγαπημένες πάντα, ιδιαίτερα αυτή την εβδομάδα που η μέση της ονομάζεται Τσικνοπέμπτη! Μία καυτερή συνταγή που λατρεύεις και τώρα μπορείς να ετοιμάσεις και μόνη σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. του γλυκού σκόρδο
- 1/2 κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 900 γρ. φτερούγες κοτόπουλου
- 300 γρ. τυρί Παρμεζάνα
- 2 κουτ. της σούπας φύλλα βασιλικού
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 4 κουτ. της σούπας ανάλατο βούτυρο
- (Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου): 1 1/2 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη
- 1 1/2 φλιτζάνια κέτσαπ
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 1/2 φλιτζάνι ξύδι
- 2 1/2 κουτ. της σούπας μουστάρδα
- 2 κουτ. του γλυκού πάπρικα
- 2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι
- 2 κουτ. του γλυκού καυτερή πιπεριά σε σκόνη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, σε ένα μπλέντερ προσθέτεις σταδιακά και χτυπάς σε μέτρια ένταση όλα τα υλικά της σάλτσας. Μόλις το μείγμα σου αποκτήσει την υφή της σάλτσας, μεταφέρεις σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ σερβιρίσματος.
- Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C και τοποθετείς το αντικολλητικό χαρτί πάνω στο ταψί.
- Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύεις το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το σκόρδο. Ανακατεύεις.
- Καθαρίζεις τις φτερούγες, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα σου δώσει είτε ο κρεοπώλης είτε ο υπεύθυνος κρεατικών στο σούπερ-μάρκετ. Κρατάς λίγο λίπος για την γεύση.
- Αφού τις καθαρίσεις, σκουπίζεις τις φτερούγες με χαρτί κουζίνας και τις βουτάς πρώτα στο μείγμα του μικρού μπολ και στη συνέχεια στο μπολ με την σάλτσα μπάρμπεκιου.
- Ψήνεις μέχρι να μαγειρευτούν οι φτερούγες και το δέρμα τους γίνει τραγανό, για περίπου 45 – 50 λεπτά.
- Όσο οι φτερούγες ψήνονται, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις την παρμεζάνα, τα φύλλα βασιλικού και τις λιωμένες σκελίδες σκόρδου.
- Λίγα λεπτά πριν οι φτερούγες ψηθούν, λιώνεις σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο. Το αφήνεις για λίγο να κρυώσει και το αναμειγνύεις με το μείγμα στο μεγάλο μπολ.
- Περνάς ελαφρά τις φτερούγες και με αυτό το μείγμα για ακόμα περισσότερη γεύση.
- Βουτάς στην υπόλοιπη σάλτσα μπάρμπεκιου και απολαμβάνεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ