Συστατικά
Για τη μαρινάδα θα χρειαστείς:
- 6 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλο, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 100γρ. γιαούρτι
- ¼ κ.γ. σκόνη κουρκουμά
- 1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 2 κ.γ. αλεσμένο κύμινο
- 2 κ.γ. αλεσμένος κόλιανδρος
- 1 κ.σ. αλεσμένη κανέλα
Για το biryani θα χρειαστείς:
- 300γρ. ρύζι μπασμάτι
- 60γρ. βούτυρο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- Ένα μικρό κομμάτι τζίντζερ τριμμένο
- 3 λοβοί νεροκάρδαμο
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη
- 850ml ζωμός κοτόπουλου
- 1 ματσάκι κόλιανδρο χοντροκομμένο
- 15γρ. φύλλα μέντα
- 30γρ. κάσιους, ελαφρά ψημένα και χοντροκομμένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάζεις σε ένα μπολ όλα τα υλικά της μαρινάδας και το κοτόπουλο και τα αφήνεις στην άκρη για 5-6 ώρες ιδανικά.
- Πλένεις πολύ καλά το ρύζι και το αφήνεις να στραγγίξει
- Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ρίχνεις 30 γρ. βούτυρο και σοτάρεις το μαριναρισμένο κοτόπουλο για 10 περίπου λεπτά σε χαμηλή φωτιά
- Καθαρίζεις καλά το τηγάνι από τυχόν υπολείμματα, ρίχνεις 3ο γρ. βούτυρο και όταν λιώσει σοτάρεις τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το τζίντζερ μέχρι να πάρουν χρώμα
- Προσθέτεις το ρύζι και τα μπαχαρικά ανακατεύοντας καλά για 1 λεπτό
- Βάζεις στο τηγάνι το κοτόπουλο και ρίχνεις το ζωμό ώστε να το καλύψει
- Σκεπάζεις με το καπάκι και το αφήνεις να πάρει μία βράση
- Το χαμηλώνεις και μαγειρεύεις για 10 λεπτά
- Σβήνεις τη φωτιά και αφήνεις το τηγάνι στην εστία
- Προσθέτεις τον κόλιανδρο και σερβίρεις με φύλλα μέντας, φύλλα κόλιανδρου και σπασμένα κάσιους.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ