Αν σου αρέσουν οι έθνικ γεύσεις ή απλά θέλεις να ανταμείψεις τον ουρανίσκο σου με κάτι διαφορετικό, τότε αυτή η συνταγή για ζεστό και απολαυστικό κοτόπουλο είναι ό,τι έψαχνες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι
- 1 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
- 2 κουτ. της σούπας κύμινο
- 1 κουτ. της σούπας κανέλα
- 2 κουτ. της σούπας πιπέρι καγιέν
- 2 κουτ. της σούπας μαύρο πιπέρι
- 1 κουτ. της σούπας τζίντζερ
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 3 μερίδες στήθος κοτόπουλου, κομμένα και καλά καθαρισμένα
- 1 κουτ. της σούπας βούτυρο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 συσκευασία ντοματοπελτές
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1/4 του φλιτζανιού φρέσκο κόλιανδρο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και σε λειτουργία γκριλ.
- Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις όλα τα μπαχαρικά της συνταγής, το αλάτι, το πιπέρι, το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα.
- Καθαρίζεις και κόβεις σε μερίδες το κοτόπουλο και το μαρινάρεις με το μείγμα του παραπάνω μπολ. Μεταφέρεις στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Ραντίζεις με ελαιόλαδο ένα βαθύ ταψί και ψήνεις το κοτόπουλο στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά ακριβώς.
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, λιώνεις αρχικά το βούτυρο. Σοτάρεις το κρεμμύδι για 2 λεπτά σε μέτρια ένταση.
- Προσθέτεις λίγο κύμινο και πάπρικα και γεμίζεις την κατσαρόλα με τον ντοματοπελτέ και την κρέμα γάλακτος. Σιγοβράζεις σε χαμηλή ένταση, ανακατεύοντας, για 20 λεπτά.
- Προσθέτεις στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, ανακατεύεις προσεκτικά, σκεπάζεις με το καπάκι και το αφήνεις να βράσει για 20 λεπτά.
- Μεταφέρεις το φαγητό σε μπολάκια, συνοδεύεις με ρύζι και κόλιανδρο και μοιράζεις σε μερίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ