Συνταγή για κινέζικο κοτόπουλο με πορτοκάλι

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ένα ζεστό κοτοπουλάκι που μπορείς να ετοιμάσεις σε λίγο χρόνο και να απολαύσεις σε ακόμα λιγότερο!

Συστατικά

  • 4 μερίδες στήθος κοτόπουλου, κομμένες σε τετραγωνάκια
  • 3 μεγάλα αβγά
  • 1/3 του φλιτζανιού αλεύρι
  • 1/3 του φλιτζανιού καλαμπόκι σε σκόνη
  • ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι χυμός πορτοκάλι
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουτ. της σούπας ξύδι
  • 2 κουτ. της σούπας soy sauce
  • 1/4 κουτ. της σούπας ginger
  • 1/4 κουτ. της σούπας σκόρδο, λιωμένο
  • Χυμός από ένα πορτοκάλι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού πιπεριά σε σκόνη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία μικρή κατσαρόλα, βράζεις σε μέτρια φωτιά τη ζάχαρη, το ξύδι, το χυμό πορτοκαλιού, το σκόρδο, το ginger, τη soy sauce και την κόκκινη πιπεριά για 5 λεπτά.
  • Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύεις το καλαμποκάλευρο και το νερό. Ανακατεύεις και το προσθέτεις στην κατσαρόλα. Σκεπάζεις με ένα καπάκι και αφήνεις το μείγμα σου να βράσει για άλλα 5 λεπτά.
  • Παράλληλα, σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύεις το αλεύρι και το καλαμπόκι. Όσο ανακατεύεις, προσθέτεις σταδιακά το αλάτι και τα αβγά.
  • Μόλις το μείγμα “δέσει”, μαρινάρεις το στήθος κοτόπουλο προσεκτικά από όλες τις πλευρές.
  • Σε ένα τηγάνι, σοτάρεις το στήθος κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα εξωτερικά και ψηθεί στο βαθμό που θέλεις εσωτερικά.
  • Μόλις το κοτόπουλο σου αποκτήσει κρούστα, προσθέτεις στο τηγάνι αυστηρά για ένα λεπτό τη σος με το πορτοκάλι. Ανακατεύεις και απομακρύνεις από τη φωτιά.
  • Σερβίρεις σε ένα βαθύ πιάτο με ρυζάκι ή μία φέτα λεμόνι.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164