Συνταγή για κινέζικο stir fry κοτόπουλο με λαχανικά

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μία συνταγή για πεντανόστιμο κινέζικο κοτόπουλο στο τηγάνι με μπρόκολο και λαχανικά!

Συστατικά

Για το κοτόπουλο:

  • 2 μεγάλα φιλέτα στήθος κοτόπουλου σε κύβους
  • 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. του γλυκού κινέζικο μείγμα 5 μπαχαρικών
  • 3 φλιτζάνια μπρόκολο
  • 1/2 φλιτζάνια πιπεριές
  • 1/4 του φλιτζανιού πράσινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/3 του φλιτζανιού ζωμός κοτόπουλου

Για την σάλτσα:

  • 2 κουτ. της σούπας σόγια σος
  • 2 κουτ. του γλυκού σησαμέλαιο
  • 2 κουτ. του γλυκού σκόρδο λιωμένο
  • 1/4 κουτ. του γλυκού τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κουτ. της σούπας μέλι
  • 2 κουτ. της σούπας ξύδι
  • 1/2 φλ. κρύο νερό
  • 1 κουτ. της σούπας corn flour
  • φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, σε ένα μπολ ανακατεύεις όλα τα υλικά της σάλτσας, εκτός από το νερό με το corn flour, και αφήνεις το μείγμα στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κοτόπουλο με το μείγμα 5 μπαχαρικών για περίπου 8 λεπτά.
  • Αφαιρείς το κοτόπουλο και το αφήνεις στην άκρη.
  • Ρίχνεις στο τηγάνι το μπρόκολο και σοτάρεις για περίπου τρία λεπτά, μέχρι να τραγανίσουν οι άκρες του.
  • Προσθέτεις και τον ζωμό κοτόπουλου και βράζεις για έξι λεπτά ή παραπάνω, μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο.
  • Ξαναβάζεις το κοτόπουλο στο τηγάνι μαζί με το μείγμα της σάλτσας και τα ανακατεύεις γρήγορα με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Σε ένα μπολάκι, ανακατεύεις καλά το κρύο νερό με το corn flour μέχρι να διαλυθεί και ρίχνεις το μείγμα στο τηγάνι.
  • Ανακατεύεις το φαγητό για τρία λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα και σερβίρεις με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σουσάμι.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164