Μία συνταγή για πεντανόστιμο κινέζικο κοτόπουλο στο τηγάνι με μπρόκολο και λαχανικά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για το κοτόπουλο:
- 2 μεγάλα φιλέτα στήθος κοτόπουλου σε κύβους
- 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. του γλυκού κινέζικο μείγμα 5 μπαχαρικών
- 3 φλιτζάνια μπρόκολο
- 1/2 φλιτζάνια πιπεριές
- 1/4 του φλιτζανιού πράσινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/3 του φλιτζανιού ζωμός κοτόπουλου
Για την σάλτσα:
- 2 κουτ. της σούπας σόγια σος
- 2 κουτ. του γλυκού σησαμέλαιο
- 2 κουτ. του γλυκού σκόρδο λιωμένο
- 1/4 κουτ. του γλυκού τζίντζερ τριμμένο
- 1 κουτ. της σούπας μέλι
- 2 κουτ. της σούπας ξύδι
- 1/2 φλ. κρύο νερό
- 1 κουτ. της σούπας corn flour
- φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, σε ένα μπολ ανακατεύεις όλα τα υλικά της σάλτσας, εκτός από το νερό με το corn flour, και αφήνεις το μείγμα στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κοτόπουλο με το μείγμα 5 μπαχαρικών για περίπου 8 λεπτά.
- Αφαιρείς το κοτόπουλο και το αφήνεις στην άκρη.
- Ρίχνεις στο τηγάνι το μπρόκολο και σοτάρεις για περίπου τρία λεπτά, μέχρι να τραγανίσουν οι άκρες του.
- Προσθέτεις και τον ζωμό κοτόπουλου και βράζεις για έξι λεπτά ή παραπάνω, μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο.
- Ξαναβάζεις το κοτόπουλο στο τηγάνι μαζί με το μείγμα της σάλτσας και τα ανακατεύεις γρήγορα με μία ξύλινη κουτάλα.
- Σε ένα μπολάκι, ανακατεύεις καλά το κρύο νερό με το corn flour μέχρι να διαλυθεί και ρίχνεις το μείγμα στο τηγάνι.
- Ανακατεύεις το φαγητό για τρία λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα και σερβίρεις με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σουσάμι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ