Ναι, η βρώμη δεν είναι βασικό συστατικό μόνο σε γλυκές συνταγές. Στη σημερινή, γίνεται η καλύτερη κρούστα για τα chicken nuggets που χρόνια αγαπάς!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 450 γρ. στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε μικρές μπουκιές
- 1 φλιτζάνι βρώμη
- 3/4 του φλιτζανιού τρίμμα καρύδας χωρίς ζάχαρη
- 1 πρέζα σκόνη σκόρδου
- 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
- 1/4 κουτ. του γλυκού ψιλοκομμένο τζίντζερ
- 1/4 κουτ. του γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 1/2 φλιτζάνι ασπράδι αυγών
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και απλώνεις τη λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Σε ένα μπλέντερ ή κουζινομηχανή, χτυπάς τη βρώμη, το τρίμμα καρύδας, τη σκόνη σκόρδου σκόρδου, το μαύρο πιπέρι, το ψιλοκομμένο τζίντζερ, την καπνιστή πάπρικα. Χτυπάς μέχρι τα υλικά σου να αποκτήσουν την υφή τρίμματος.
- Σε ένα μπολ, χτυπάς το ασπράδι αυγού.
- Βουτάς τις μπουκιές κοτόπουλου πρώτα στο ασπράδι αβγού και έπειτα στο μείγμα με τη βρώμη, μέχρι να καλυφθούν όλες οι πλευρές τους.
- Τοποθετείς τις κοτομπουκιές στο ταψί και ψήνεις για 20-25 λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ