Το τσουχτερό κρύο θέλει ζεστά comfort πιάτα! Σήμερα, πραγματοποιούμε ένα εύγευστο γαστρονομικό ταξίδι μέχρι την Ινδία με μία συνταγή που θα αγαπήσεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 200 γρ. στήθος κοτόπουλου
- 100 γρ. κρεμμύδι
- 100 γρ. κόκκινες πιπεριές
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουτ. της σούπας κουρκουμά
- 2 κουτ. του γλυκού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 3 κουτ. του γλυκού κάρυ
- 2 φλιτζάνια ζωμό κρεατικών
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, κόβεις το στήθος κοτόπουλου σε μικρά κομματάκια.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, σοτάρεις το κοτόπουλο απαλά. Προσθέτεις ένα ποτηράκι με νερό και αφήνεις το κοτόπουλο να απορροφήσει τα υγρά.
- Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρεις το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πιπέρι, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα υλικά σου.
- Διαλύεις το κάρυ στο ποτηράκι με το κρασί και σβήνεις με αυτό τα λαχανικά στο τηγάνι.
- Προσθέτεις το κοτόπουλο, ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα, αλατοπιπερώνεις, σκεπάζεις με ένα καπάκι και αφήνεις το φαγάκι σου να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
- Παράλληλα, ετοιμάζεις το μπασμάτι. Ζεσταίνεις το ρύζι σου στην κατσαρόλα και ρίχνεις τον ζωμό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ