Ένας μοναδικός συνδυασμός. Το ξέρεις. Το εξωτικό κάρυ δανείζει τα αρώματα του στο τρυφερό κοτόπουλο και ο ουρανίσκος σου το απολαμβάνει!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 200 γρ. στήθος κοτόπουλου
- 100 γρ. κρεμμύδι
- 100 γρ. κόκκινες πιπεριές
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουτ. του γλυκού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 3 κουτ. του γλυκού κάρυ
- 2 φλιτζάνια ζωμό κρεατικών
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
- αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, κόβεις το στήθος σε μικρά κομματάκια.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, σοτάρεις το κοτόπουλο απαλά. Προσθέτεις ένα ποτηράκι με νερό και αφήνεις το κοτόπουλο να απορροφήσει τα υγρά.
- Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρεις το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πιπέρι, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα υλικά σου.
- Διαλύεις το κάρυ στο ποτηράκι με το κρασί και σβήνεις με αυτό τα λαχανικά στο τηγάνι.
- Προσθέτεις το κοτόπουλο, ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα, αλατοπιπερώνεις, σκεπάζεις με ένα καπάκι και αφήνεις το φαγάκι σου να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
- Παράλληλα, ετοιμάζεις το μπασμάτι. Ζεσταίνεις το ρύζι σου στην κατσαρόλα και ρίχνεις τον ζωμό.
- Αναμειγνύεις το ρύζι με το κοτόπουλο και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Top Stories
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ