Συνταγή για κοτόπουλο με λευκή σάλτσα και σπανάκι

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το κοτόπουλο είναι πάντα μια καλή ιδέα για το Κυριακάτικο τραπέζι και σήμερα θα το συνδυάσεις με σπανάκι. 

Συστατικά

  • 4 μπούτια κοτόπουλου
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
  • 1 ντομάτα κομμένη σε μικρά καρέ
  • 2 φλ. σπανάκι
  • 2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι.

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αλατοπιπερώνεις το κοτόπουλο
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κοτόπουλο σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα από τη μία πλευρά
  • Το αναποδογυρίζεις και το σοτάρεις για άλλα 15 λεπτά περίπου
  • Το αφαιρείς από το τηγάνι και το αφήνεις στην άκρη
  • Ρίχνεις στο τηγάνι το σκόρδο και το κρεμμύδι και ανακατεύεις
  • Μόλις μαλακώσουν προσθέτεις τις ντομάτες και το σπανάκι και συνεχίζεις το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί το σπανάκι
  • Προσθέτεις την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνει να πάρουν μια βράση
  • Ρίχνεις την παρμεζάνα και τον μαϊντανό ανακατεύεις καλά και τα αφήνεις μέχρι να δέσει η σάλτσα
  • Βάζεις το κοτόπουλο στο τηγάνι και ρίχνεις τη σάλτσα από πάνω
  • Το σερβίρεις ζεστό.

Κεντρική photo: iStock

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164