Το κοτόπουλο είναι πάντα μια καλή ιδέα για το Κυριακάτικο τραπέζι και σήμερα θα το συνδυάσεις με σπανάκι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 μπούτια κοτόπουλου
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
- 1 ντομάτα κομμένη σε μικρά καρέ
- 2 φλ. σπανάκι
- 2 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αλατοπιπερώνεις το κοτόπουλο
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κοτόπουλο σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα από τη μία πλευρά
- Το αναποδογυρίζεις και το σοτάρεις για άλλα 15 λεπτά περίπου
- Το αφαιρείς από το τηγάνι και το αφήνεις στην άκρη
- Ρίχνεις στο τηγάνι το σκόρδο και το κρεμμύδι και ανακατεύεις
- Μόλις μαλακώσουν προσθέτεις τις ντομάτες και το σπανάκι και συνεχίζεις το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί το σπανάκι
- Προσθέτεις την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνει να πάρουν μια βράση
- Ρίχνεις την παρμεζάνα και τον μαϊντανό ανακατεύεις καλά και τα αφήνεις μέχρι να δέσει η σάλτσα
- Βάζεις το κοτόπουλο στο τηγάνι και ρίχνεις τη σάλτσα από πάνω
- Το σερβίρεις ζεστό.
Κεντρική photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Top Stories
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ