Συνταγή για κοτόπουλο με μέλι

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μια μικρή απολαυστική “αμαρτία” επιτρέπεται και οι φτερούγες κοτόπουλου με μέλι και σως από σκόρδο είναι η πιο μεγάλη αλλά αξίζει τον κόπο. 

Συστατικά

  • ½ κούπα αλεύρι (60 γραμμάρια)     
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου     
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι     
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι     
  • 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλο
  • λάδι, για το τηγάνισμα

Σως

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο     
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
  • ½ κούπα σάλτσα σόγιας (120 mL)     
  • 5 κουταλιές της σούπας μέλι     
  • 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη     
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους σουσαμιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μικρό μπολ ρίχνεις το αλεύρι, τη σκόνη σκόρδου, το πιπέρι και το αλάτι και τα ανακατεύεις καλά 
  • Αλείφεις κάθε φτερούγα κοτόπουλου με ένα γενναιόδωρο στρώμα από το μείγμα
  • Ρίχνεις λάδι σε ένα ρηχό τηγάνι και το αφήνεις να κάψει σε υψηλή θερμοκρασία
  • Τηγανίζεις τις φτερούγες κοτόπουλου για 4 λεπτά σε κάθε πλευρά
  • Τις αφαιρείς από το τηγάνι και τις τοποθετείς σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί
  • Λειώνεις το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι και ρίχνεις το σκόρδο και το τζίντζερ
  • Προσθέτεις τη σάλτσα σόγιας, το μέλι και τη καστανή ζάχαρη και τα τηγανίζεις για 5-7 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα 
  • Βάζεις τις φτερούγες στο τηγάνι και τις γυρίζεις ώστε να καλυφθούν με τη σως
  • Πασπαλίζεις με σουσάμι και είναι έτοιμες για σερβίρισμα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164