Γευστικά, αρωματικά και άκρως αγαπημένα, με τις πατατούλες να απογειώνουν ακόμα περισσότερο τη γεύση τους.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κιλά μπουτάκια κοτόπουλου
- 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1/3 του φλιτζανιού γλυκιά μουστάρδα
- 1/3 του φλιτζανιού μέλι
- Δενδρολίβανο
- 3 κουτ. της σούπας πορτοκάλι
- αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύεις τη μουστάρδα, το μέλι, το πορτοκάλι και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνεις και με ένα κουτάλι ανακατεύεις το μείγμα σου.
- Παράλληλα, πλένεις με λίγο νερό τα μπουτάκια σου, αφαιρείς το λίπος και αρχίζεις να τα μαρινάρεις, περνώντας τα από το μείγμα του μπολ.
- Τοποθετείς τα μαριναρισμένα μπουτάκια σε ένα βαθύ ταψί και συνοδεύεις με πατάτες, τις οποίες έχεις καθαρίσει και γαρνίρει με δενδρολίβανο.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 170 βαθμούς C, ρίχνεις λίγη ρίγανη και λεμόνι και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ