Γευστικά, αρωματικά και άκρως αγαπημένα, με τις πατατούλες να απογειώνουν ακόμα περισσότερο τη γεύση τους.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κιλά μπουτάκια κοτόπουλου
- 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1/3 του φλιτζανιού γλυκιά μουστάρδα
- 1/3 του φλιτζανιού μέλι
- Δενδρολίβανο
- 3 κουτ. της σούπας πορτοκάλι
- αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύεις τη μουστάρδα, το μέλι, το πορτοκάλι και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνεις και με ένα κουτάλι ανακατεύεις το μείγμα σου.
- Παράλληλα, πλένεις με λίγο νερό τα μπουτάκια σου, αφαιρείς το λίπος και αρχίζεις να τα μαρινάρεις, περνώντας τα από το μείγμα του μπολ.
- Τοποθετείς τα μαριναρισμένα μπουτάκια σε ένα βαθύ ταψί και συνοδεύεις με πατάτες, τις οποίες έχεις καθαρίσει και γαρνίρει με δενδρολίβανο.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 170 βαθμούς C, ρίχνεις λίγη ρίγανη και λεμόνι και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα