Το κοτόπουλο είναι ένα από τα πιο εύκολα φαγητά που μπορείς να ετοιμάσεις. Σήμερα, το συνοδεύουμε με φρέσκα σταφύλια και αναβαθμίζουμε τη γεύση του!
(φωτογραφία: iStock)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό κοτόπουλο (ή 4 μεγάλα μπουτάκια)
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουτ. του γλυκού σκόνη τσίλι
- 1/4 κουτ. του γλυκού θυμάρι
- 1/4 κουτ. του γλυκού πιπέρι
- 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 3/4 του φλιτζανιού ξηρό κόκκινο κρασί
- 1/2 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
- 2 φλιτζάνια κόκκινα σταφύλια
- Μαϊντανός για την επικάλυψη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Σε ένα μπολ, συνδυάζεις το αλεύρι, το αλάτι, τη σκόνη τσίλι, το θυμάρι, το μπαχάρι και το μαύρο πιπέρι.
- Περνάς το κάθε κοτόπουλο από το μείγμα στο παραπάνω μπολ.
- Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις από τις δύο πλευρές το κάθε κοτόπουλο. Ρίχνεις μέσα στο τηγάνι το κρασί και το ζωμό και τα αφήνεις να πάρουν μια βράση.
- Έπειτα, μεταφέρεις το τηγάνι με το κοτόπουλο, αφού πρώτα προσθέσεις γύρω γύρω τα κόκκινα σταφύλια και ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
- Συνοδεύεις με λαχανικά ή πατάτες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ