Οι κοτομπουκιές είναι το φαγητό που ξεκινάς απολαμβάνοντας μία και συνεχίζεις μέχρι να αδειάσει το πιάτο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 στήθη κοτόπουλο, κομμένα σε κυβάκια
Για την μαρινάδα
- 1 κουτ. της σούπας σκόνη τσίλι
- 1 κουτ. της σούπας κουρκουμά
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. του γλυκού πιπέρι
- 2 κουτ. της σούπας σκόρδο, ψιλοκομμένο
- Χυμός από μισό λεμόνι
Για το μείγμα μπαχαρικών
- 1 φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού (100 g)
- 1 κουτ. του γλυκού σκόνη τσίλι
- 1 κουτ. του γλυκού κουρκουμά
- 1 κουτ. κουταλάκι του γλυκού
- 1 κουτ. του γλυκού κόλιαντρο
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. του γλυκού πιπέρι
- 1 χτυπημένο αβγό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προετοιμάζεις τη μαρινάδα μπαχαρικών αναμιγνύοντας όλα τα μπαχαρικά μαζί με το κοτόπουλο. Καλύπτεις με μεμβράνη και αφήνεις να μαριναριστεί για 1 ώρα.
- Στη συνέχεια, προετοιμάζεις το μείγμα μπαχαρικών αναμιγνύοντας τα ψίχουλα ψωμιού, τη σκόνη τσίλι, τον κουρκουμά, το κύμινο, το κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Αλείφεις κάθε κομμάτι κοτόπουλου με το χτυπημένο αβγό, ακολουθούμενο από την μείγμα μπαχαρικών.
- Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Μεταφέρεις τις κοτομπουκιές σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνεις στους 180 βαθμούς C.
- Σερβίρεις με σαλάτα ή πουρέ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ