Συνταγή για πικάντικες κοτομπουκιές με έθνικ διάθεση

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Οι κοτομπουκιές είναι το φαγητό που ξεκινάς απολαμβάνοντας μία και συνεχίζεις μέχρι να αδειάσει το πιάτο. 

Συστατικά

  • 3 στήθη κοτόπουλο, κομμένα σε κυβάκια

Για την μαρινάδα

  • 1 κουτ. της σούπας σκόνη τσίλι
  • 1 κουτ. της σούπας κουρκουμά
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. του γλυκού πιπέρι
  • 2 κουτ. της σούπας σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • Χυμός από μισό λεμόνι

Για το μείγμα μπαχαρικών

  • 1 φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού (100 g)
  • 1 κουτ. του γλυκού σκόνη τσίλι
  • 1 κουτ. του γλυκού κουρκουμά
  • 1 κουτ. κουταλάκι του γλυκού
  • 1 κουτ. του γλυκού κόλιαντρο
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. του γλυκού πιπέρι
  • 1 χτυπημένο αβγό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προετοιμάζεις τη μαρινάδα μπαχαρικών αναμιγνύοντας όλα τα μπαχαρικά μαζί με το κοτόπουλο. Καλύπτεις με μεμβράνη και αφήνεις να μαριναριστεί για 1 ώρα.
  • Στη συνέχεια, προετοιμάζεις το μείγμα μπαχαρικών αναμιγνύοντας τα ψίχουλα ψωμιού, τη σκόνη τσίλι, τον κουρκουμά, το κύμινο, το κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Αλείφεις κάθε κομμάτι κοτόπουλου με το χτυπημένο αβγό, ακολουθούμενο από την μείγμα μπαχαρικών.
  • Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Μεταφέρεις τις κοτομπουκιές σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνεις στους 180 βαθμούς C.
  • Σερβίρεις με σαλάτα ή πουρέ.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164