Το αγαπημένο σου μπέργκερ γίνεται σπιτικό και το αποτέλεσμα σαγηνεύει τον ουρανίσκο σου. Η crispy αίσθηση που αφήνει στους γευστικούς σου κάλυκες είναι αρκετή για να το ερωτευτείς.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- 1 αβγό
- 1 κουτ. της σούπας μουστάρδα Dijon
- Χυμός από 1/2 λεμόνι
- 4 κουτ. της σούπας μαγιονέζα
- 8 φέτες ντομάτας
- 150 γρ. πράσινα λαχανικά
- 3 φέτες ψωμί του τοστ
- 8 στρογγυλά ψωμάκια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, ζεσταίνεις ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
- Αλευρώνεις ελαφρώς τον πάγκο της κουζίνας και με έναν πλάστη “ανοίγεις” τα φιλέτα κοτόπουλου, μέχρι να αποκτήσουν το μισό τους πάχος.
- Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις τη μουστάρδα και το αβγό. Ενώνεις με έναν αβγοδάρτη.
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, χτυπάς τις φέτες του τοστ μέχρι να θρυμματιστούν. Μεταφέρεις σε ένα μπολ.
- Περνάς τα φιλέτα κοτόπουλου πρώτα από το μείγμα με τη μουστάρδα και στη συνέχεια από τις φρυγανιές. Μεταφέρεις σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τηγανίζεις για 4 λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Παράλληλα, αλατοπιπερώνεις τη μαγιονέζα και ενώνεις με το χυμό λεμονιού. Χτυπάς.
- Ετοιμάζεις τα μπέργκερ σου. Βάζεις το ψωμάκι στη βάση και απλώνεις λίγη μαγιονέζα. Από πάνω λίγη πρασινάδα, μία φέτα ντομάτα, το κοτόπουλο, μία φέτα ντομάτα ξανά, λίγη πρασινάδα και τελειώνεις με ένα ακόμη ψωμάκι που έχεις απλώσει μαγιονέζα.
- Επαναλαμβάνεις με τα υπόλοιπα τρία φιλέτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ