Ένα ινδικό αρωματικό πιάτο με πικάντικη γεύση και ελάχιστες θερμίδες. Tandoori λέγεται το πιάτο από την ανατολή με τα πολλά μπαχαρικά και την ξεχωριστή γεύση. Και ξέρεις, ε; Τα πικάντικα πιάτα αυξάνουν τη θερμογένεση καίγοντας περισσότερες θερμίδες.
Θερμίδες 171Kcal
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- To χυμό από 2 λεμόνια
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμέν
- 8 μπουτάκια κοτόπουλο, κατά προτίμησ ξεκοκκαλισμένα
- Ελαιόλαδο
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1 κομμάτι τζίνζερ τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- Κύμινο, τσίλι σε σκόνη, κουρκουμά, ινδικό mix masala
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανάμειξε το λεμόνι με την πάπρικα και τα κρεμμύδια σε μεγάλο ρηχό πιάτο. Κόψε κάθε μπουτάκι σε τρία κομμάτια και βάλε στο χυμό λεμονιού για 10′ λεπτά
- Ανάμειξε όλα τα υλικά της μαρινάδας και πρόσθεσε πάνω από το κοτόπουλο. Ανακάτεψε καλά να καλυφθεί το κρέας, σκέπασε και πάγωσε στο ψυγείο για 1 ώρα, Μπορείς να το κάνεις και από το προηγούμενο βράδυ
- Ζέστανε το γκριλ. Βγάλε τα κομμάτια το κοτόπουλο ένα, ένα τινάζοντας την παραπάνω μαρινάδα/ Λάδωσε ελαφρά με ελαιόλαδο τη σχάρα σου και ψήσε για 8′ λεπτά από κάθε πλευρά να πάρει χρώμα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ