Ένα ινδικό αρωματικό πιάτο με πικάντικη γεύση και ελάχιστες θερμίδες. Tandoori λέγεται το πιάτο από την ανατολή με τα πολλά μπαχαρικά και την ξεχωριστή γεύση. Και ξέρεις, ε; Τα πικάντικα πιάτα αυξάνουν τη θερμογένεση καίγοντας περισσότερες θερμίδες.
Θερμίδες 171Kcal
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- To χυμό από 2 λεμόνια
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμέν
- 8 μπουτάκια κοτόπουλο, κατά προτίμησ ξεκοκκαλισμένα
- Ελαιόλαδο
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1 κομμάτι τζίνζερ τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- Κύμινο, τσίλι σε σκόνη, κουρκουμά, ινδικό mix masala
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανάμειξε το λεμόνι με την πάπρικα και τα κρεμμύδια σε μεγάλο ρηχό πιάτο. Κόψε κάθε μπουτάκι σε τρία κομμάτια και βάλε στο χυμό λεμονιού για 10′ λεπτά
- Ανάμειξε όλα τα υλικά της μαρινάδας και πρόσθεσε πάνω από το κοτόπουλο. Ανακάτεψε καλά να καλυφθεί το κρέας, σκέπασε και πάγωσε στο ψυγείο για 1 ώρα, Μπορείς να το κάνεις και από το προηγούμενο βράδυ
- Ζέστανε το γκριλ. Βγάλε τα κομμάτια το κοτόπουλο ένα, ένα τινάζοντας την παραπάνω μαρινάδα/ Λάδωσε ελαφρά με ελαιόλαδο τη σχάρα σου και ψήσε για 8′ λεπτά από κάθε πλευρά να πάρει χρώμα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ