Thai κοτόπουλο σε αρωματική σάλτσα σόγιας

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό κοτόπουλο με ταϊλανδέζικα αρώματα και ρύζι jasmine

Συστατικά

  • 1 φλ. ρύζι jasmine
  • 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 3 κ. σούπας σόγια σος
  • 1 κ. σούπας fish sauce
  • 1 1/2 κ. σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1 1/2 κ. σούπας ξύδι ρυζιού
  • 2 κ. σούπας σπορέλαιο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 εσαλότ ψιλοκομμένα
  • 1 καυτερή πιπερίτσα σε ροδέλες
  • 650 gr. Κιμάς από φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 1 1/2 φλ. φύλλα βασιλικού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα κατσαρολάκι βράσε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και άφησέ το στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τον ζωμό κοτόπουλου με την σόγια σος, την fish sauce, την μαύρη ζάχαρη και το ξύδι και άφησε το μείγμα στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το σκόρδο με τα εσαλότ και την πιπερίτσα για δύο λεπτά.
  • Πρόσθεσε τον κιμά κοτόπουλου και καβούρδισε με τα υπόλοιπα υλικά για περίπου πέντε λεπτά.
  • Ρίξε στο τηγάνι το μείγμα του ζωμού και βράσε τα υλικά, ανακατεύοντας συνεχόμενα για τρία λεπτά.
  • Μόλις καραμελώσει η σάλτσα, αφαίρεσε το τηγάνι από την φωτιά και πρόσθεσε τον βασιλικό μέχρι να μαλακώσει.
  • Μοίρασε το ρύζι σε μπολάκια και από πάνω σέρβιρε το κοτόπουλο με την σάλτσα του.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164