Λαχταριστό κοτόπουλο με ταϊλανδέζικα αρώματα και ρύζι jasmine
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλ. ρύζι jasmine
- 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 3 κ. σούπας σόγια σος
- 1 κ. σούπας fish sauce
- 1 1/2 κ. σούπας μαύρη ζάχαρη
- 1 1/2 κ. σούπας ξύδι ρυζιού
- 2 κ. σούπας σπορέλαιο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 εσαλότ ψιλοκομμένα
- 1 καυτερή πιπερίτσα σε ροδέλες
- 650 gr. Κιμάς από φιλέτο στήθος κοτόπουλο
- 1 1/2 φλ. φύλλα βασιλικού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα κατσαρολάκι βράσε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και άφησέ το στην άκρη.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τον ζωμό κοτόπουλου με την σόγια σος, την fish sauce, την μαύρη ζάχαρη και το ξύδι και άφησε το μείγμα στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το σκόρδο με τα εσαλότ και την πιπερίτσα για δύο λεπτά.
- Πρόσθεσε τον κιμά κοτόπουλου και καβούρδισε με τα υπόλοιπα υλικά για περίπου πέντε λεπτά.
- Ρίξε στο τηγάνι το μείγμα του ζωμού και βράσε τα υλικά, ανακατεύοντας συνεχόμενα για τρία λεπτά.
- Μόλις καραμελώσει η σάλτσα, αφαίρεσε το τηγάνι από την φωτιά και πρόσθεσε τον βασιλικό μέχρι να μαλακώσει.
- Μοίρασε το ρύζι σε μπολάκια και από πάνω σέρβιρε το κοτόπουλο με την σάλτσα του.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ