“Φλογέρες” κοτόπουλου με κρέμα από αβοκάντο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ηλιέλαιο για τηγάνισμα
- 1 κ. σούπας βούτυρο
- 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
- 1 καυτερή πιπερίτσα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ. γλυκού κύμινο
- 1/2 κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου βρασμένα
- 1 φλ. σάλτσα ντομάτας
- 1/4 φλ. κόλιανδρος
- 1 φλ. τριμμένο cheddar
- χυμός από ένα lime
- 16 τορτίγιες
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 1 γιαούρτι
- αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα τηγάνι ζέστανε το βούτυρο και σοτάρισε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και την πιπερίτσα για πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε το σκόρδο λιωμένο, το κύμινο και το πιπέρι καγιέν μέχρι να αναδυθούν τα αρώματά τους.
- Ρίξε στο τηγάνι και το ξεψαχνισμένο βραστό κοτόπουλο και τη σάλτσα ντομάτας και ανακάτεψε μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
- Αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά και πρόσθεσε τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο, το cheddar και το χυμό lime εκτός από μία κουταλιά.
- Στη μέση κάθε τορτίγιας άπλωσε μια γεμάτη κουταλιά από το μείγμα με το κοτόπουλο, ρόλαρέ τη και καρφίτσωσέ τη με μια οδοντογλυφίδα.
- Ζέστανε μία μεγάλη κατσαρόλα με ηλιέλαιο που να σκεπάζει περίπου πέντε εκατοστά από την επιφάνειά της.
- Με μια τσιμπίδα βύθισε κάθε ρολό στο καυτό λάδι, κρατώντας το για μερικά δευτερόλεπτα και έπειτα αφήνοντάς τα να τηγανιστούν για περίπου δύο λεπτά.
- Άφησέ τα σε απορροφητικό χαρτί και αλάτισε τα ρολάκια.
- Σε ένα μπολ λιώσε το αβοκάντο, το γιαούρτι και μια κουταλιά χυμό lime μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και αλάτισέ το.
- Σέρβιρε τα ρολάκια ζεστά με την κρέμα αβοκάντο στο πλάι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ