Λαχταριστές μπουκίτσες κοτόπουλου παναρισμένες με τριμμένη παρμεζάνα και αρωματικό πιπέρι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλ. ηλιέλαιο
- ¾ φλ. αλεύρι γοχ
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- ½ κ. γλυκού πιπέρι
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- 2 μεγάλα αυγά χτυπημένα ελαφρώς
- 1½ φλ. τρίμμα ψωμιού
- 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- 750 gr φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε κυβάκια
- 3 κ. σούπας μαϊντανός
- 1 φλ. σάλτσα ντομάτας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Άπλωσε σε μια πιατέλα μπόλικο απορροφητικό χαρτί και ετοίμασε τρία βαθιά πιάτα.
- Στο ένα πιάτο βάλε το αλεύρι με το αλάτι και τα πιπέρια, στο δεύτερο τα αυγά και στο τρίτο το τρίμμα ψωμιού ανακατεμένο με την παρμεζάνα.
- Πέρασε σιγά-σιγά τα κομμάτια κοτόπουλο πρώτα από το αλεύρι, έπειτα από το αυγό και τέλος από το τρίμμα ψωμιού.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ζέστανε το λάδι μέχρι να κάψει (178 βαθμούς α χρησιμοποιείς θερμόμετρο).
- Δουλεύοντας σε μερίδες, ρίξε τα κομμάτια κοτόπουλου στην κατσαρόλα και τηγάνισε για περίπου οκτώ λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
- Άφησε τις μουκίτσες στην πιατέλα με το απορροφητικό χαρτί και έπειτα σέρβιρε με τον μαϊντανό και τη σάλτσα ντομάτας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ